MISFORNØYD: KrFs nestleder og leder av finanskomiteen på Stortinget Hans Olav Syversen misliker de mange omkampene om statsbudsjettendringer som regjeringen og samarbeidspartiene Venstre og KrF avtalte i fjor. Foto: NTB Scanpix Foto: ,

Beskylder Solberg for dårlig lederskap

Regjeringens samarbeidspartier, KrF og Venstre er provosert av alle omkampene i budsjettbehandlingen og nå møter statsminister Erna Solberg beskyldninger om dårlig lederskap.

Artikkelen er over fem år gammel

Hans Olav Syversen (KrF) truer Erna Solberg med omkamp om arveavgiften.

– Omkampene er kraftig provoserende. Skal vi kanskje ta opp spørsmålet om å gjeninnføre arveavgiften? Der vi måtte gi oss i fjor, sier Syversen, leder i Stortingets finanskomité til Dagens Næringsliv.

Han misliker sterkt at fjorårets avtale om økt bistandsbudsjett, skatteklasse to og spesielle kommunetilskudd er kuttet ut igjen ett år senere.

Det er omkampene om minst et dusin statsbudsjettendringer regjeringen og samarbeidspartiene avtalte i fjor, som gjør Venstre og KrF sinte.

De to partiene mener regjeringens, og finansminister Siv Jensens, flukt fra årets budsjettavtale skaper dårlig stemning foran forhandlingene om 2015-budsjettet.

Venstre-nestleder og finanspolitisk talsmann Terje Brevik er spesielt frustrert over at fjorårets avtale om såkalt «grønt skatteskift» knapt sees igjen i regjeringens budsjettforslag.

– Enten går regjeringen inn for systematisk å snevre inn handlingsrommet for Venstre og KrF for en avtale om flertall for et budsjett. Eller så utvises det dårlig lederskap, sier Breivik.

LES OGSÅ:Statsbudsjettet på 1-2-3 (E24)

Mer om

 1. Statsbudsjettet
 2. Solberg-regjeringen
 3. Politikk

Flere artikler

 1. KrF og Venstre stiller klimakrav til Jensen

 2. Budsjettforhandlingene er i gang: Frp-topp etter å ha sett KrF og Venstres krav: - Avstanden er stor

 3. KrF-topper åpner for brudd med regjeringen
  - En invitasjon til å felle seg selv

 4. Full borgerlig sprik om formuesskatten

 5. Siv Jensen om statsbudsjettet: Har gått høygravid i flere uker

 6. Erna beordret klimaministeren bort: Klima-Tine totalslaktes av Venstre og KrF

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder