KLAR FOR BRYLLUP: Ap-leder Jonas Gahr Støre og tidligere justisminister Grete Faremo ankom The Thief i taxi lørdag. Her mingler de to politikerne i resepsjonsområde på luksushotellet før bryllupsfesten. Foto:HELGE MIKALSEN,

Ap-Hadias hemmelige maktbryllup

Gifter seg med Høyre-politiker på luksushotell

Jonas Gahr Støre (53) og Grete Faremo (59) er blant gjestene i bryllupet til Ap-stjernen Hadia Tajik (30) og Høyre-kjæresten Stefan Heggelund (29) lørdag.

  • Linn Johansen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Bryllupet mellom de to politikerne har vært omkranset av strengt hemmelighold siden gjestene fikk invitasjonene i postkassen for flere måneder siden.

Ingen har visst hvor vielsen skulle være – og heller ikke hvor bryllupsfesten skulle finne sted.

Nå viser det seg at det hemmelige bryllupet foregår på det eksklusive Stordalen-hotellet The Thief.

BLIR MANN OG KONE: Ap-stjernen Hadia Tajik og Høyre-politiker Stefan Heggelund har vært kjærester i en årrekke. Her fra Stortingsmiddagen på Slottet i fjor. Foto:NTB SCANPIX,

Heggelund har tidligere jobbet som kommunikasjonsrådgiver for hotellkjeden Nordic Choice Hotels, som eier The Thief, i perioden 2011 til 2013.

En rekke prominente gjester er til stede når Tajik og Heggelund blir mann og kone lørdag ettermiddag.

Som VGs bilder viser, er både Ap-leder Jonas Gahr Støre og tidligere justisminister Grete Faremo blant de inviterte. Det er også Høyres Nikolai Astrup og tidligere AUF-leder Gry Larsen.

Faremo og Støre gikk ikke inn hovedinngangen på The Thief, men tok veien inn til bryllupsfesten fra parkeringskjelleren under selve hotellet.

Støre hadde tidligere lørdag deltatt i homofestivalens parade «Europride» i Oslo, hvor han tidligere har blitt kåret til årets hetero.

Brudgommen Stefan Heggelund hastet inn på hotellet tidligere lørdag, og ønsket ikke å si noe da VG spurte ham om hvordan bryllupet kom til å bli.

Tajik var ikke å se på utsiden av hotellet før sin egen bryllupsfest.

Hadia Tajik ble allerede som 22-åring politisk rådgiver for daværende arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen.

To år senere ble hun hentet til Statsministeren kontor som en av Jens Stoltenbergs nærmeste medarbeidere.

TAUS BRUDGOM: Høyre-politiker Stefan Heggelund ankom The Thief i god tid før sitt eget bryllup, men ønsket ikke å si noe om festen eller vielsen. Foto:HELGE MIKALSEN,VG

Den unge Ap-politikeren blir også omtalt som en av Jonas Gahr Støres fortrolige.

Denne nære relasjonen ble også bekreftet gjennom Ap-lederens tilstedeværelse i bryllupet.

Heggelund og Tajik har vært kjærester i flere år, og bor sammen i en leilighet sentralt i Oslo.

– Stefan er en mann som vil forandre verden. Vi er begge dypt engasjerte. Men vi er veldig uenige om samfunnsanalysen og løsningene, sa Tajik i et intervju med Dagbladet i desember 2012.

UTENFOR THE THIEF: Høyre-politiker Nikolai Astrup ankom bryllupet på The Thief like før klokken tre. - Jeg har ingen kommentar, sier han. Foto:HELGE MIKALSEN,VG

Tajik var kulturminister på denne tiden, mens Heggelund satt i Kultur- og utdanningskomiteen i Oslo.

Hun ville være på den sikre siden og ba lovavdelingen i Justisdepartementet om en habilitetsvurdering. Tajik fikk til svar at «det skulle svært mye til» for at de to ikke kunne engasjere seg i samme sak, og en jusprofessor karakteriserte det hele som «habilitetshysteri».

BRYLLUPSGJESTER: Arbeiderparti-politiker Gry Larsen (midten) hastet inn på The Thief lørdag ettermiddag. Hun kom sammen med Ap-politiker Julie Lødrup (t.h.). Foto:HELGE MIKALSEN,VG

Heggelund er for tiden stortingsrepresentant for Høyre i Oslo, hvor han er medlem i arbeids- og sosialkomiteen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder