FUNNET: Skjult mellom bakseteryggen og bensintanken fant Tollvesenet snaut 73 kilo hasj. Foto: Tollvesenet ,

77-åring smuglet over 70 kilo hasj

En 77 år gammel mann fra Slovenia smuglet nærmere 73 kilo hasj over grensen ved Svinesund.

David Bach
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Mannen sa at han skulle på ferietur til Oslo noen dager, blant annet for å besøke noen museum, opplyser Tollvesenet.

77-åringen kjørte over grensa alene i slutten av juli. Etter en innledende samtale med tollerne ble det bestemt at han skulle trille inn i kontrollgarasjen for en litt nærmere sjekk.

– Det viser hvor avgjørende tilstedeværelsen og samtalen er for hvilke biler som skal videre til kontroll, sier kontorsjef Wenche Fredriksen i Tollvesenet øst til VG.

Les også: Ny rapport: Stadig mer og sterkere cannabis i omsetning

MENGDER: Totalt 78 pakker med 72,7 kilo hasj ble funnet i slovenerens bil. Foto: Tollvesenet ,

Vel inne i garasjen markerte narkotikahunder for funn i bagasjerommet og inn mot ryggen av baksetet i bilen, opplyser Fredriksen.

– Da tollerne undersøkte nærmere, fant de 78 pakker med totalt rundt 73 kilo hasj i et konstruert rom mellom bakseteryggen og bensintanken, sier Fredriksen.

Les også: Gigantbeslag av kokain om bord skip i norsk havn

GODT SKJULT: En narkotikahund markerte funn i bagasjerommet inn mot bakseteryggen, og Tollvesenet fant et konstruert rom mellom bakseteryggen og bensintanken. Foto: Tollvesenet ,

Dermed var årets hittil nest største beslag gjort. Det hittil største er på 119 kilo, opplyser Fredriksen. Mannens alder er også litt utenom det vanlige, erkjenner hun.

– Det er absolutt uvanlig, men viser bare at det ikke finnes grenser for hvem de bruker som kurerer for å komme seg over grensen.

(VG/NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder