TRAGEDIE: Stein Edvardsen i Stavanger baseklubb snakker med politiet etter at en utenlandsk mann mistet livet i en basehoppulykke i Lysefjorden i Rogaland lørdag. Resten av arrangement Heliboogie 2016 er avlyst.
TRAGEDIE: Stein Edvardsen i Stavanger baseklubb snakker med politiet etter at en utenlandsk mann mistet livet i en basehoppulykke i Lysefjorden i Rogaland lørdag. Resten av arrangement Heliboogie 2016 er avlyst. Foto: Trond Reidar Teigen NTB scanpix

Amerikaner (53) omkom etter hopp fra Kjerag

INNENRIKS

Noe gikk galt da en amerikansk basehopper (53) kastet seg utfor Kjerag lørdag. Skjermen åpnet seg ikke skikkelig, og mannen døde momentant.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 25.06.16 18:02

Meldingen om ulykken ved Kjerag kom klokka 12.52 lørdag ettermiddag, ifølge Sør-Vest politidistrikt.

Ifølge Stavanger Aftenblad skjedde ulykken på Geitaneset, som er stedet der hopperne pleier å lande etter å ha kastet seg ut fra Kjerag.

– Jeg kan bekrefte at en basehopper har omkommet på Geitaneset i Lysefjorden, forteller operasjonsleder Kjetil Føyen i Sørvest politidistrikt.

I helgen arrangeres Heliboogie 2016 i området, og over 240 basehoppere er påmeldt. Ifølge politiet er resten av arrangementet avlyst, og det er etablert et provisorisk kriseteam i området.

Til NRK opplyser leder Stein Edvardsen i Stavanger baseklubb at den 53 år gamle mannen fikk problemer med fallskjermen. Den foldet seg ikke skikkelig ut, og han omkom momentant da han traff bakken, ifølge lederen.