SKUTT: Det var ektemannen som selv ringte lørdag 9.januar og ga beskjed om at kona var skutt med et vådeskudd. Politiet startet drapsetterforskning. Foto: JON OLAV NESVOLD, NTB SCANPIX

Vådeskudd-saken i Gran ferdig etterforsket: Mener han skjøt kona med vilje

Politiet i Innlandet politidistrikt har avsluttet etterforskningen av 51-åringen som er siktet for å ha drept kona med rifle.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Saken er nå sendt til statsadvokaten for å avgjøre om det skal tas ut tiltale for drap hos riksadvokaten. Vi mener etterforskningen peker i retning av at han har drept kona, og at det ikke er snakk om noe uaktsomt drap, sier politiadvokat Trine Hanssen til VG.

Les også: Siktet ektemann knust etter rifledrap

51-åringen ble først siktet for uaktsomt drap etter at han lørdag 9. januar i år ble pågrepet etter å ha skutt kona i parets felles hjem.

Skutt på kloss hold

Politiet omtalte først saken som en familietragedie, der en ektemann ved et uhell hadde skudd kona med et vådeskudd fra en rifle. Det var ektemannen selv som ringte politiet.

Senere ble siktelsen utvidet til forsettlig drap, og det ble satt i gang grundig etterforskning av mannens forklaring av det som skjedde i parets hjem.

Bistandsadvokat Bendik Støen Thoresen og politiadvokat Trine Hanssen under den første fengslingen på Gjøvik tinghus. Etterforskningen er nå avsluttet. Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix

Mannens forklaring og den tekniske gjennomgangen av hva som skjedde i stua har stått sentralt i etterforskninge av saken.

Kona ble skutt fra kloss hold da hun satt i sofaen i stua. Etter det VG får opplyst fester ikke politiet lit til at en så våpenkyndig mann som den siktede 51-åringen, skulle kunne drepe kona med et vådeskudd på den måten han har forklart.

Ville gå fra ektemannen

En sentral del av etterforskningen har vært opplysningene om at kona kort tid før drapet ønsket å gå fra ektemannen sin.

Paret hadde vært gift i nesten 20 år, men fredagen før drapet hadde kona sagt til ektemannen at hun ønsket å bryte ut av ekteskapet. Hun hadde også planer om å gå på en visning på søndagen den 11. januar.

Ektemannen var selv i sin forklaring åpen på at kona ville gå fra ham, og at paret sammen hadde kommet til konklusjonen om at barnas beste måtte være i fokus.

– Vi mener dette kan være motivet for drapet. Ektemannen er åpen på at de skulle gå fra hverandre, men nekter for at brudde skulle kunne føre til at han ville ta livet av kona, sier politiadvokat Hanssen.

Ektemannen har skiftet forsvarer til Harald Stabell. Han erkjenner kun straffskyld for uaktsomt drap, men nekter for skyld for å ha drept kona.

Saken er forhåndsberammet til Gjøvik tingrett i oktober.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder