SIST SETT: Ifølge politiet var dette busstoppet Marviksveien/Freyasdalsveien, den hittil siste plassen Jakob Abdullahi Hassan (14) ble observert før han ble knivdrept.
SIST SETT: Ifølge politiet var dette busstoppet Marviksveien/Freyasdalsveien, den hittil siste plassen Jakob Abdullahi Hassan (14) ble observert før han ble knivdrept. Foto: Odin Jæger VG

Dobbeltdrapet i Kristiansand: Her gikk Jakob av bussen før han ble drept

INNENRIKS

KRISTIANSAND (VG) Noe av det siste Jakob Abdullahi Hassan (14) gjorde før han ble knivstukket og drept, var å ta bussen til denne holdeplassen.

Publisert: Oppdatert: 07.12.16 01:21

Han forlot bussen på stoppet Marviksveien/Freyasdalsveien, fortalte politiet på pressekonferansen tirsdag kveld.

Mona Maalin, en bekjent av den norsk-somaliske familien, sier til Fædrelandsvennen at hun så Jakob Abdullahi Hassan nettopp i Markviksveien kort tid før knivdrapet. Da gikk han ned veien sammen med en annen gutt.

– Han var høyere enn Jakob og hadde norsk, eller i alle fall ikke afrikansk, utseende. Han hadde også en ryggsekk på seg, sier Maalin til Fædrelandsvennen.

Rundt 20 minutter senere hørte hun sirener fra en ambulanse.

BAKGRUNN: Kvinne og gutt knivdrept på skole i Kristiansand

Vil vite hvor den drepte 14-åringen skulle

Politiet jobber ut fra flere mulige hypoteser. Sjef for Felles kriminalenhet, Terje Kaddeberg Skaar, sier bevegelsesmønsteret til Hassan er interessant.

– Han gikk på bussen ved Henrik Wergelands gate klokken 15.30 og gikk av bussen nær åstedet. Dette er en busstur som tar 10–12 minutter, sier han.

Det betyr at han var nær åstedet rett før politiet fikk melding om knivstikkingen. Skaar forteller VG at et videokamera på bussen filmet 14-åringen.

– Vi er fortsatt veldig interessert i å komme i kontakt med personer som vet hva avdøde skulle. Har han en avtale med noen? Eventuelt hvem skulle han treffe? Alle som har informasjon om det oppfordres til å ta kontakt med politiet, sier han.

Mobilbruk

Politiet opplyser også at de har informasjon om mobilbruken til den drepte 14-åringen som er interessant.

– Vi har informasjon om den drepte 14-åringens mobilbruk. Det er opplysninger det er verdt å etterforske nærmere, opplyste Skaar til VG etter tirsdagens pressekonferanse.

Skaar sier politiet fortsatt er interessert i å komme i kontakt med publikum som var i nærheten da drapet på Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) fant sted. Han opplyste om at de følger flere tips som er interessante.

Politiet har avhørt over 60 potensielle vitner, sier Skaar til NRK etter pressekonferansen. Under selve pressekonferansen sa han at politiet ikke har noen konkrete mistenkte.

Sett denne? Dette er ofrene

– Krevende etterforskning

Skaar karakteriserer etterforskningen som krevende.

– Det er et vanskelig åsted for krimteknisk å undersøke, på grunn av trafikken. Taktisk er det mange personer involvert. Når man har en alvorlig straffesak med ukjent gjerningsmann, blir det en krevende etterforskning ressursmessig, sa han.

Les også: Tone Ilebekk ble drept – familien er i sjokk

Skaar forteller at omgangskretsen til Hassan er interessant for etterforskningen. Politiet vet fortsatt ikke om det er én eller flere gjerningspersoner, og har fortsatt ingen direkte vitner til det som skjedde.

Skaar opplyste også at det er opprettet bistandsadvokat for den drepte Tone Ilebekk (48), men foreløpig ikke for Hassan.

Drapsmysteriet: Slik skal politiet løse gåten

Politiet i Kristiansand jobbet tirsdag på høygir med både taktisk og teknisk bistand fra Kripos.

Ilebekk arbeidet og jobbet i nærheten av åstedet på Lund. Tobarnsmoren var ansatt som assistent i en barnehage som ligger ikke langt fra barneskolen der drapene skjedde.

14 år gamle Hassan var både bosatt og gikk på skole på den andre siden av byen, ved Fiskå i nærheten av Vågsbygd.

De to ble erklært døde to timer etter at politiet fikk melding om knivstikkingen.

Her kan du lese mer om