STREIKER: Streik i Parat rammer flyreisende fra midnatt. Foto: Torstein Bøe/NTB Scanpix

Streik stanser flymat ved Gardermoen og Flesland

Streik i Parat rammer forsyninger av all flymat ved Gardermoen og Flesland etter brudd i forhandlingene med NHO Reiseliv.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er vanskelig å forstå at NHO Reiseliv ikke har vært villige til å møte oss på noen av våre krav. Vi er i streik fra fredag morgen, noe som vil ramme forsyninger av all flymat ved Gardermoen og Flesland, sier Parats forhandlingsleder Grethe Diserud.

192 Parat-medlemmer i Gate Gourmet er tatt ut i streiken som starter fredag klokken 06.

Les også: Streiken har stengt 45 hoteller

Konflikt

Parats forhandlingssjef, Turid Svendsen, sier meklingsfristen opprinnelig var satt til midnatt torsdag, men fastslår at NHO Reiseliv foretrekker konflikt fremfor løsninger.

– Våre krav er i all hovedsak sammenfallende med kravene til Fellesforbundet. Det gjelder både kravet om rett til reelle lokale forhandlinger og lønnstillegg for de lavtlønnede i bransjen. I tillegg krever Parat ansvarstillegg for flyplassansatte, sier Svendsen.

Flymatstreiken rammer cateringleveranser til blant annet flyselskapene SAS, Norwegian, Widerøe, Thai Airways, Qatar Airways og United Airlines.

Mulig løsning: NHO åpner for hotellstreik-løsning

Berøres av streiken

Flymatstreiken rammer cateringleveranser til blant annet flyselskapene SAS, Norwegian, Widerøe, Thai Airways, Qatar Airways og United Airlines.

Presseansvarlig Charlotte Holmberg Jacobsson i Norwegian kan informere om at langdistanserutene ikke blir berørt av streiken.

– Den påvirker kun våre kortdistanseruter, og der har vi sendt ut en tekstmelding til dem det gjelder om å stå for mat og drikke selv – men ingen alkohol, sier hun til NTB.

Fikk du med deg denne? Thon varsler langvarig hotellstreik

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder