Fortsatt kritisk for skuddoffer

Politiet til vitne: Meld deg **Naboer skremt etter skytedrama

HØYBRÅTEN (VG Nett) Mens politiet jobber med å skaffe seg oversikt over hva som skjedde i det rolige boligstrøket nordøst i Oslo, kjemper skuddofferet, en ung kvinne, for livet.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Tilstanden hennes er stabil, men fortsatt kritisk sier fungerende vaktleder på Kriminalvakten i Oslo-politiet, Bernt Toverud, til VG Nett.

Det var like etter klokken 21 søndag kveld at politiet fikk den dramatiske meldingen om at en kvinne i begynnelsen av 20-årene hadde blitt skutt i hodet i et bolighus på Høybråten i Oslo.

Like etter ble en mann i midten 20-årene pågrepet og siktet for drapsforsøk. Samtidig sikret politiet seg det de mener er våpenet han brukte, en pistol.

HAR DU BILDER, VIDEO, TIPS ELLER INNSPILL?2200@VG.NO || SMS/MMS til 2200 || 22000000

- I natt har vi gjennomført en rekke avhør både på stedet og inne på Politihuset i Oslo, og jobber med å skaffe oss et bilde av hva som har skjedd, sier Toverud.

Politiet er foreløpig svært tilbakeholdne med opplysninger - og vil ikke si noe om hva de mener kan ha skjedd i minuttene før skyteepisoden.

BILDESPESIAL: Slik jobbet politiet på åstedet i natt

- Vi er i den innledende fasen av etterforskningen, og dette er ett av spørsmålene vi ønsker å få svar på, sier Toverud.

- Hvordan kjente de to hverandre?

- Det ønsker jeg heller ikke å gå inn på, sier vaktlederen.

Ber vitne melde seg

LETER ETTER VITNE: Innsatsleder Tore Barstad i Oslo politidistrikt. FOTO: FRODE HANSEN

En mann i 20-årene politiet mener kan ha vært i huset under skyteepisoden, forsvant før politiet kom til stedet. Ved 08-tiden mandag hadde han fortsatt ikke meldt seg for politiet.

- Vi er fortsatt svært interessert i å komme i kontakt med vedkommende. Derfor ber vi ham ta kontakt med politiet så snart som mulig, sier Toverud.

I hele natt har krimteknikerne fra politiet saumfart eiendommen, for å sikre spor etter skytedramaet.

- Vi vil ikke gå inn på om det ble avfyrt ett eller flere skudd. Det er noe vi må komme tilbake til, sier Toverud.

Naboer preget

Naboene i det rolige boligstrøket på grensen til Lørenskog i Akershus, var i natt preget av dramaet.

- Dette er en fredelig gate. Det har det alltid vært. Det er barnefamilier som bor her og det er et bra sted å bo, sier Syed Arshad Shah til VG.

Det samme sier datteren Yasmin.

- Jeg ble redd da jeg hørte at det hadde vært skyting. Naboene her er jo kjempegreie, sier hun.

SKREMT: - Dette er en fredelig gate. Det har det alltid vært, sier nabo Syed Arshad Shah og datteren Yasmin. Foto: FRODE HANSEN

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder