TYVERI: Flaggsnorene er blitt kuttet eller klippet og flaggene er blitt borte en gang i løpet av natt til torsdag. Foto: VG-tipser

Bane Nor skal anmelde tyveriet av Pride-flaggene på Oslo S

Den nordiske motstandsbevegelsen har lagt ut en
Youtube-video av at de stjal Pride-flaggene. Bane Nor varsler nå anmeldelse.

Artikkelen er over to år gammel

Natt til torsdag forrige uke ble regnbuefargede Pride-flagg stjålet fra Norges største jernbanestasjon. De hang der i forbindelse med Pride-festivalen, som gikk av stabelen på fredag.

Bane Nor varsler nå at de kommer til å anmelde forholdet.

– Vi kommer til å gjøre det i løpet av uka. Vi har allerede vært i kontakt med politiet og informert om at vi vil anmelde, sier markedsdirektør Kristin Paus i Bane Nor Eiendom til VG.

Les også: Norge er best i verden for homofile

Nettsiden Blikk Nett meldte i dag at den høyrekstreme gruppen Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) har lagt ut en video på nettet som viser Oslo S-tyveriet og at de senere brant flaggene.

– Vi anmelder av prinsipp alle tyverier og skadeverk på vår eiendom. Nå vet vi hvem som står bak, så sånn sett har det vært greit å få se videoen. Vi anmelder dette som et hvilket som helst annet tyveri, sier Paus.

Kom ut i VG: Fikk massiv støtte på Facebook

Pride-festivalen nådde sitt høydepunkt da titusenvis samlet seg i en parade som gikk fra Grønland til Universtetsplassen i Oslo.

Skeive, venner av skeive, familie og alle som vil støtte opp om mangfold er med på markeringen arrangert av Oslo Pride.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder