Siv Jensen ropte høyest

SPIKERSUPPA (VG Nett) Det var Siv Jensens stemme som hørtes best da toppolitikerne grep mikrofonene på partienes stander ved Spikersuppa lørdag.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

ROPTE HØYEST: Siv Jensen kunne høres langt oppover Karl Johan da hun talte ved Spikersuppa lørdag. Foto: Christine Jensen

Kjell Magne Bondevik og hans partikolleger Dagfinn Høybråten og Valgerd Svartstad Haugland var alle samlet på KrFs stand der Bondevik fridde til velgerne ved å love å gjøre enda mer for å få slutt på fattigdomsproblemet.

Men for tilhørerne var det vanskelig å høre alt Bondevik hadde å si. For i bakgrunnen drønnet Siv Jensens stemme. Selv om Fremskrittspartiets scene var satt opp i enden av Spikersuppa, omtrent 40 meter unna KrFs, var det tydelig at Siv Jensen var på plass.

Og Siv var i slaget.

- Det er sprøtt det forslaget fra SV om en skole uten karakterer, sa hun høyt.

- Det er som å ta bort målene fra en fotballbane, sa hun. - Eller som å la verdens beste hundremeterløpere løpe på idealtid, la hun til til stor latter fra de mange tilskuerne.

Og Siv fortsatte racet.

- Jeg må bare få si dette. Det er en gruppe demonstranter som har fulgt etter meg under hele valgkampen. Natur og ungdom. Hei til dere, sa hun muntert og vinket til de mange ungdommene med plakater over hodene.

- Det er morsomt å se folk med så stort engasjement, men jeg er helt uenig i det de mener, nærmest ropte Fremskrittspartiets nestleder.

- Vi har alle muligheter til å bli en stor engerginasjon. Og da, når vi har blitt det, kan vi bidra til å hjelpe miljøet i andre land ved å eksportere vår energi til dem, sa Jensen før hun satte enda en støkk i miljøvernungdommen med «nei til utslipp fra gasskraftverk»-plakater.

- Statkraft kan reise til Tyskland og drive gasskraftverk der, uten noe som helst tull om CO2 sånn som vi driver med her, sa hun.

Fremskrittspartiet er ikke overbevist om at utslippene fra gasskraftverkene er så farlige. i partiprogrammet deres står det at
«Fremskrittspartiet mener det fortsatt er for tidlig å konkludere rundt årsakssammenhenger vedrørende en eventuell global oppvarming (...) Man bør derfor unngå å sløse knappe ressurser på å sette i verk en rekke symbolske tiltak mot CO2 -utslipp uten at det vil ha noen påviselig effekt.»

Nestleder i Natur og Ungdom, Gørild Andreassen, sier organisasjonen valgte å fotfølge Siv Jensen under valgkampen fordi hun ikke tar klimaendringene på alvor.

- Siv Jensen tar ikke klimaendringene på alvor. Katrina-orkanen var bare en forsmak på hva som vil komme, sier Andreassen til VG Nett.

Hun er enig med Jensen i at Norge skal bli en stor energinasjon, men mener det skal skje på fornybare ressurser. Og at Jensen vinket til Natur og Ungdom har skjedd før.

- Ja, hun har til og med fått hele folkemengden til å klappe for oss, sier Andreassen. Og da vi kalte henne en klimabølle tok hun det som en æresbetegnelse, noe som viser at hun ikke har forstått alvoret, sier nestlederen.

DEMONSTRERTE: Siv Jensen sendte en hilsen til demonstrantene fra Natur og Ungdom. - Det er flott at dere er så engasjerte, men jeg er helt uenig, sa hun. Foto: Christine Jensen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder