MONSTER-STØR: Hallvard Pedersen (til høyre) fanget en hvitstør på hele 85,1 kilo i Danmark. Nå venter han bare på at rekorden skal bli offisiell. Her sammen med eieren av Bluerock Fishingresort Søren Bille Wiggers. Foto: Privat

Rekordstor: Hallvard dro i land monster-stør på 85,1 kilo

Etter tre kvarters hardkjør fanget norske Hallvard Pedersen (38) en stør på hele 85,1 kilo i Danmark.

  • Geir Molnes
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Jeg skjønte raskt at det var storfisk på gang, da den hoppet helt klar av vannet nokså tidlig i fighten. Deretter gjorde fisken stort sett som den ville. Jeg fikk den mot land fem ganger, før jeg omsider klarte å få tak i den med hendene etter rundt tre kvarter med hardkjør, sier Hallvard Pedersen til fiskenettstedet Hooked.

Les også: Johnny dro laks på 20,4 kilo i Numedalslågen

Pedersen fanget beistet av en hvitstør med fiskestang i danske Bluerock Fishingresort.

Dette er den største fisken, uansett type, som noen gang er tatt i ferskvann i Norden, ifølge fiskenettstedet. Den ville fangsten er nå inne til vurdering hos den danske rekordjuryen.

MASSIV FANGST: Hallvard Pedersen dro i land hele 32 stører under fiskeferien i Danmark. Foto: Privat

– Helt vanvittig

Pedersen reiste ned til Danmark med to kamerater. Der hadde de belaget seg på en rolig fiskehelg, men disse planene ble gjort kraftig til skamme.

– Det var helt vanvittig. Jeg hadde forventet at vi kanskje kunne få fem-seks fisk hver. Så får vi 59 på land, i tillegg til dem vi ikke fikk på land, sier Pedersen til VG.

Roy Erik (71) fikk svært sjelden fisk: – Nappet villere enn vanlig

Han forteller at de i snitt fikk én fisk på land i timen.

– Eieren av resorten hadde ikke hørt om noen som har fått like mye på en helg, sier Pedersen til VG.

Slitsom kamp mot fisken

Kronen på verket ble monster-støren på 85,1 kilo. Pedersen opplyser at han etter en lang kamp fikk dratt fisken i land uten noen form for hjelp.

Hvitstører på denne størrelsen er ikke uvanlig i Nord-Amerika, men i Danmark, der støren ikke finnes naturlig, er fangsten enorm.

Se også: Oslo-familie fikk gigant-hai i garnet

Pedersen forteller at det var en strabasiøs kamp for å få beistet på land.

– Det var slitsomt, det skal jeg innrømme. Jeg strammet bremsen så mye jeg våget. Den dro ut 80 til 100 meter line mange ganger. Det var en utrolig spennende opplevelse, sier Pedersen til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder