Ankesaken mot Lars Harnes og Metkel Betew startet i Borgarting lagmannsrett tirsdag. Advokat Øyvind Bratlien (bildet) er Lars Harnes forsvarer. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Harnes og Betew fastholder at de er uskyldige

Bandidos-topp Lars Harnes og Nokas-dømte Metkel Betew avviser alle anklager om at de skal ha samarbeidet om å drepe Imran Saber.

  • steinar.schjetne@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Begge svarte benektende på tiltalen for drapsforbund og forsøk på overlagt drap da ankesaken deres begynte i Borgarting lagmannsrett i Oslo tirsdag formiddag.

Påtalemyndigheten mener Betew hyret Harnes for å drepe Imran Saber, som tidligere har gått under kallenavnene «Onkel Skrue» og David Toskas «finansminister». Alle tre er kjente skikkelser i det kriminelle miljøet i Oslo.

– Jeg er frikjent av tingretten for drapsforbund og drapsforsøk, og jeg ser ikke noen annen utvei nå heller. Jeg ser fram til å nyte livet med kona og å kjøre motorsykkel neste sommer, sier Harnes til TV 2 tirsdag.

les også

Anker frifinnelsen av Harnes og Betew

Harnes ble overvåket av politiet under hele seks turer til garasjeanlegget under boligområdet der Saber bor. I lasterommet under setet på mopeden han kjørte hadde han et ladd skytevåpen påmontert lyddemper da han ble pågrepet i garasjen. Han hevder hensikten var å skremme Saber i forbindelse med en konflikt av venn av ham var involvert i.

– Jeg var i den garasjen for å komme til enighet med Saber, for å løse et problem på vegne av en bekjent. Alt er tolket i verste mening. Ikke på grunn av det jeg har gjort nå, men fordi jeg er den jeg er, sier han til TV 2.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder