FARENIVÅET ØKER IGJEN: Den siste måneden har flere tusen mennesker blitt evakuert fra hjemmene sine på Hawaii på grunn av vulkanutbrudd.
FARENIVÅET ØKER IGJEN: Den siste måneden har flere tusen mennesker blitt evakuert fra hjemmene sine på Hawaii på grunn av vulkanutbrudd. Foto: GETTY IMAGES

Morgenoppdatering 16.05.2018

INNENRIKS

Dette er noe av det viktigste som skjedde mens du sov, og noe av det vi følger i dag.

Publisert:
  • 18 døde i brokollaps: Flere personer er i tillegg savnet etter at en gangbro falt sammen i rushtrafikken i indiske Varanasi.
  • Nord-Korea ikke interessert i Trump-møte: En representant for landets myndigheter sier at landet ikke han noen interesse av et toppmøte med USA om det skal baseres på ensidige krav fra den ene parten om å gi opp alle atomvåpen.
  • Vulkanvarsel på Hawaii økes til rødt: Det amerikanske geologiske instituttet har hevet vulkanvarselet igjen, noe som er det høyeste farenivået som indikerer at «et større vulkansk utbrudd er forestående, på vei eller at det er forventet giftig aktivitet både på bakken og i luften».
  • To jenter fraktet til sykehus etter ATV-ulykke: To unge jenter er fraktet til Haukeland sykehus med uvisst skadeomfang etter en ulykke med en ATV i Austrheim. Politiet etterforsker saken.
  • Rødgrønn splid om NRK: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum får ikke støtte fra hverken sin egen nestleder eller andre rødgrønne kamerater i kravet om at NRK må søke om dispensasjon fra streiken for å gjennomføre den årlige 17. mai-sendingen.

Dagens VG-leder: Forsvarsstrid

Her kan du lese mer om