SPERRER AV: Politiet sperrer av området ved Grønland T-banestasjon i Oslo, der én person ble knivstukket og alvorlig skadet etter at politiet mottok meldinger om slåssing fredag. Foto: Helge Mikalsen / VG

Mann i 20-årene alvorlig skadet i knivstikking på Grønland

GRØNLAND (VG) En mann i 20-årene ble knivstukket under en slåsskamp på Grønland i Oslo fredag kveld. Han er innlagt på Ullevål med alvorlige skader, ifølge politiet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Politiet fikk melding om en større slåsskamp i Smalgangen fra vitner klokken 19.57.

Åtte til ti personer ble sett løpende fra stedet av vitner og vektere på stedet.

– Vi fikk melding om at åtte til ti personer sloss på åpen gate ved Grønland T-banestasjon, ved nedgangen til Vaterlands bru. Flere av personene skal ha hatt kniv, opplyser operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til VG.

Innsatsleder Rune Hundere forteller til VG at det var rolig da politiet ankom Grønland i Oslo.

– Etter hvert så fant vi en person som hadde løpt inn i en butikk, et annet sted enn åstedet, og han var knivstukket. Han er nå kjørt til Ullevål sykehus, sier Hundere til VG.

SIKRER SPOR: Politiet i Oslo jobber nå med å sikre spor ved en benk ved Grønland T-banestasjon i Oslo etter knivstikkingen. Foto: Magnus Newth, VG

Mannen har utenlandsk opprinnelse, og Hundere opplyser om at politiet har flere vitner som så hendelsen. Politiet søker nå etter gjerningspersonene.

– Det er søkt i nærområdet etter andre eventuelle skadede, men vi har ikke funnet noen, opplyser innsatslederen.

Operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt opplyser til VG at politiet har sikret seg en mobilvideo av slagsmålet.

Mannen som er sendt til sykehus har alvorlige, men ikke livstruende skader, opplyser Stokkli.

– Vi har sikret åstedet og snakket med vitner, men ingen personer er pågrepet enda, forteller han.

«BLOD OVER DET HELE»: Elisabeth Toth viser hvor mannen ble knivstukket. Foto: Helge Mikaelsen / VG

Vitne: Han var blodig og redd

Den unge mannen som ble knivstukket flyktet innover smalgangen ved Grønlands torg, og inn på den populære kaffebaren Evita, hvor Elisabeth Toth var i ferd med å stenge.

– Han sa: «Kan du være så snill og ringe ambulanse og politiet. Jeg har blitt knivstukket. Det var det første jeg gjorde, og plutselig var de her, sier hun.

Hun var akkurat ferdig med å vaske blodet av gulvet, da hun snakket med VG.

– Han var stukket i rumpa, og det var blod over det hele. Nedover langs beinet og på henda og over alt. Han virket veldig redd, sier Toth og peker.

Etter kort tid kom politiet og ga mannen førstehjelp, før han ble kjørt bort i ambulanse. Hun beskriver fornærmede som en mann av utenlandsk opprinnelse, helt i starten av 20-årene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder