Stakk av fra politiet i skurtresker

Det ble en uvanlig biljakt søndag ettermiddag i Melhus i Trøndelag: I en kilometer lå politiet på hjul etter en stjålet skurtresker før de klarte å stanse føreren.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Nei, det var ikke en helt dagligdags situasjon for politiet, bekrefter operasjonsleder Solfrid Lægdheim ved Trøndelag politidistrikt til VG.

Søndag ettermiddag fikk de melding om at en bil var kjørt utfor veien i Melhus, og at føreren var stukket av.

Toppfart 30 km/t

Politiet sendte flere patruljer til stedet for å lete etter mannen. De hadde imidlertid ikke rukket å komme fram før de fikk en ny melding om at en mann hadde stjålet en skurtresker ved en gård like i nærheten.

Politiet la seg på hjul etter skurtreskeren og forsøkte å få mannen i tyveårene til å stanse. Det nektet han, så politijakten vedvarte i en kilometer bortover veien. En skurtresker av denne typen har en toppfart på omkring 30 kilometer i timen.

Den brede skurtreskeren dekket hele veibredden, men heldigvis kom det ingen motgående kjøretøy.

Knuste ruten

– Etter en kilometer svingte han av veien og ned på et jorde. Der stoppet han maskinen, men nektet å komme ut. Da knuste vi ruten og tok oss inn til ham, sier operasjonsleder Lægdheim.

Føreren er nå siktet for en rekke lovbrudd, og politiet har tatt blodprøve for å fastslå om han var ruset eller ei.

– Det utgjør et stort skadepotensial å råkjøre med en maskin som denne på veien. Men fort gikk det ikke, sier Lægdheim til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder