Helbreder syke for 4,7 mill.

VENNESLA (VG) Det kimer i telefonen og klirrer i kassen når predikanten Svein-Magne Pedersen helbreder syke og skrøpelige.

ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

I fjor omsatte Pedersen for 4,7 millioner kroner, og han beskjeftiger 13 ansatte på hel- og deltid. Da VG var til stede, ringte telefonene konstant på fem linjer på jakt etter Pedersens tjenester.

- Jeg er Jesu disippel. Han har gitt meg et åndelig talent til å helbrede, sier han.

For 12 kroner og 10 øre minuttet kan du kjøpe Pedersens andakt eller forbønn. Det siste året har folk ringt for 1,8 millioner kroner.

- Jeg får bare åtte kroner pr. minutt. Ingen spør hvorfor Staten og telefonfirmaet tar resten. Penger er en velsignelse, ingen forbannelse, sier Pedersen.

I regnskapene står han oppført med det han kaller «lærerlønn» - 250 000 kroner. Fylkesmannen i Vest-Agder har de siste årene ikke hatt merknader til stiftelsens regnskap. De største utgifter er på misjonsreiser til India, Pakistan, Canada og Solomonøyene utenfor Australia.

Predikanten er stemplet som både kvakksalver og religiøs villmann, men i TV-programmet «Holmgang» i forrige uke løsnet legestanden på fordommene mot Pedersens virksomhet.

Den siste uken er Misjonen Jesus Leger nedringt. Flere er kommet med vitnesbyrd om at de ble helbredet etter at Pedersen fikk 30 sekunder til å la folk legge hånden på TV-apparatet og bli helbredet.

- Massemediene er meget bra markedsføring, sier Pedersen.

Regnskapene fra Stiftelsen Misjonen Jesus Leger viser at inntektene de siste syv årene har tatt av. Pedersen nøler ikke med å si at tv, ukeblader og aviser som skriver om ham, er grunnen. Bare de siste to årene har inntektene økt med 40 prosent.

- Første bølge kom etter at vi var på «Lønning direkte» i 1995. Deretter har det gått jevnt. Nå er vi inne i en ny bølge, sier Pedersen.

I tillegg til stiftelsen står Pedersen bak sitt eget forlag med egne bøker. Stiftelsen publiserer også bladet Legedom. Bladet har et opplag på 37 000. Så kommer Pedersens virksomhet med helbredelsesmøter. Før jul står Båtsfjord, Vadsø, Sarpsborg og Kristiansand for tur.

- Gud har gjennom meg helbredet 50 000 mennesker, og det gjelder de fleste lidelser: døve ører og blinde øyne. Alt fra vonde knær til AIDS. En kreftsvulst tok to minutter, sier Pedersen.

Predikanten har følgende firetrinnsmetode:

Sjokkhelbredelse: Personen blir verre før vedkommende blir bedre.

Tunnel: Trosbønn på trosbønn gjør til slutt siste skudd som får lys i tunnelen, helbredet.

Skilpadde: Gradvis frisk. Tar fra dager til måneder.

F16: Helbredelsen skjer momentant. - Benevnelsene har jeg laget selv, sier Pedersen.

Og når telefonene stenges ved arbeidstidens slutt, kommer syke og skrøpelige fra hele Skandinavia til Pedersens kontor. Der sitter de i sofaen og venter på tur. Fra hjemmesiden på Internett kommer e-post med bønneanmodninger fra hele verden.

- Jeg er «fastlege» med Guds kraft. Vi er ikke imot leger og medisin, men er et nødvendig tillegg for mange mennesker, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder