Sikre på Grys venn

Nytt vitne: - Hadde hyppig kontakt

TEL AVIV (VG) Et nytt vitne har i avhør med norsk politi kommet med opplysninger som nå gjør politiet sikre på at Gry Hosein hadde en nær venn i Israel.

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

Etter seks dagers etterforskning i Israel fikk norsk politi i går de nye opplysningene, fra personen som kan bli et hovedvitne i en eventuell straffesak mot drapssiktede Gamal Hosein.

- Vi har avhørt en person som bekrefter at Gry hadde hyppig kontakt med en mann i ektemannens hjemby Shefaram, sier politiavdelingssjef Ragnar Holm til VG.

Ni vitner avhørt

Han har sammen med sin kollega, politiavdelingssjef Steinar Hynne, nå avhørt ni vitner i Israel.

De fleste vitnene er den drapssiktede Gamal Hoseins slektninger i Shefaram. Ragnar Holm vil ikke gå nærmere inn på hvem vitnet er, eller hva slags detaljer vitnet skal ha avslørt for politiet.

Men vitnet er en lokal person fra Shefaram, der Gry i lange tider bodde alene med barna mens ektemannen Gamal var i Norge.

Fra før sitter politiet med vitneavhør med minst to av Grys venninner som har fortalt om de nære forbindelsene mellom Gry Hosein og hennes venn.

Det er kontakten med denne mannen politiet mener utgjør drapsmotivet i saken.

Hebraisk

Venninnenes forklaringer, sammenholdt med forklaringen til det nye vitnet, gjør nå politiet sikre på det de har trodd i flere uker, at Gry hadde en nær venn i Shefaram.

For politiavdelingssjefene Ragnar Holm og Steinar Hynne har etterforskningen i Israel til tider vært en tålmodighetsprøve av de sjeldne.

Mens de har kommet til landet for å jobbe under høytrykk og tidspress, har flere av dagene gått med til mye venting på enten israelske politikolleger, eller vitner som skulle ha kommet til avhør, men som ikke dukket opp.

Det er israelske politifolk som har foretatt avhør på hebraisk av Gamal Hoseins slektninger i Shefaram, mens nordmennene har vært bisittere og formidlet oppfølgingsspørsmål. Flere av Gamal Hoseins slektninger er tidligere avhørt på telefon av politiet i Skien.

Etter det VG kjenner til, skal slektningene de siste dagene ha møtt til avhør på sin lokale politistasjon og stilt seg helt uforstående til opplysningene om at Gry hadde mye kontakt med en mannlig venn i Shefaram.

Ukjent

Inntil søndag kveld skal politiet ikke ha fått en eneste bekreftelse fra Hoseins familie på opplysningene om Gry og mannen.

Også til VG har flere av slektningene sagt at de ikke har noe kjennskap til en slik venn.

Vitnet som kom med nye sentrale opplysninger i går, har ikke tidligere snakket med politiet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder