MØTE: Før jul møtte veidirektør Terje Moe Gustavsen (i midten) hos samferdselsministeren, sammen med Jane Bordal og Morten Wright Hansen. I dag er han innkalt igjen.
MØTE: Før jul møtte veidirektør Terje Moe Gustavsen (i midten) hos samferdselsministeren, sammen med Jane Bordal og Morten Wright Hansen. I dag er han innkalt igjen. Foto: Frode Hansen

I dag må veidirektøren svare Solvik-Olsen om broer

INNENRIKS

Onsdag møter veidirektøren hos samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen for å svare på om han har greid å rydde opp innen fristen.

Publisert: Oppdatert: 28.02.18 13:43

Møtet kommer etter VGs reportasjer som har vist at veibroene i Norge ikke inspiseres slik reglene krever, at alvorlige skader kan bli stående i årevis, og at den manglende oppfølgingen kan bidra til at ulykker får dødelig utfall.

Forrige torsdag, 1. februar var fristen for å oppdatere Vegvesenets brodatabase Brutus, slik at basen gir et riktig bilde av statusen på norske broer. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) har tidligere sagt til VG at han forventer at denne fristen tas på alvor.

– Vi har fått tilbakemelding fra Vegdirektoratet innen fristen, skriver samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) i en epost.

Statsråden opplyser at departementet må gå gjennom svarene fra Vegvesenet og at han vil møte veidirektør Terje Moe Gustavsen i dag.

Vil vente med å svare

På spørsmål om de har overholdt fristen, svarer Vegdirektoratet at de skal møte samferdselsministeren onsdag.

– Tema er en statusrapport for oppdatering av registreringene i Brutus, sier Kjell Bjørn Vinje i direktoratets kommunikasjonsstab.

VG har stilt Vegdirektoratet flere spørsmål om statusen på norske broer nå som databasen Brutus skal være oppdatert.

– Vi svarer gjerne om arbeidet som er gjort med Brutus, men ønsker å vente til etter selve møtet med departementet, svarer Vinje.

Her kan du lese mer om