Lørenskog-forsvinningen: Milliardæren vitnet i kidnappingsak i 2005

LØRENSKOG (VG) En vinternatt i 2005 søkte et kidnappingsoffer tilflukt i hjemmet til milliardæren Tom Hagen (68). Inngangsdøren var ulåst, og offeret vekket 68-åringen.

Det kommer frem i en dom mot to brødre og en kamerat i Oslo tingrett fra 2006.

Ifølge dommen ble kidnappingsofferet dratt inn i baksetet på en bil i på Høyrbråten i Oslo da han var på vei hjem fra byen, natt til 13. februar 2005.

I bilen skal offeret ha fått beskjed om at han skulle få svi fordi han tidligere hadde anmeldt en av kidnapperne for trusler.

les også

Anne-Elisabeth (68) borte i 10 uker – politiet frykter kidnapping

«Det ble blant annet uttalt at dersom det ikke hadde vært brorens bil, ville
det blitt et blodbad.», står det i dommen.

Bilturen endte like ved rådhuset i Lørenskog, som ligger like ved boligen til milliardærekteparet Tom og Anne-Elisabeth Hagen, ifølge dommen.

SAVNET: Anne-Elisabeth Hagen (68) kommer opprinnelig fra Gjøvik, men har vært bosatt i Lørenskog store deler av livet. Foto: PRIVAT

Flyktet over isen

Den fornæremde mannen fikk beskjed om å gå ut av bilen. Samtidig skal han helt uprovosert ha blitt slått i ansiktet.

«Fornærmede begynte da å løpe.», står det i dommen.

En av kidnapperne skal ha tatt opp jakten på offeret, men ga opp forfølgelsen etter kort tid.

Dømt for frihetsberøvelse

Ifølge dommen, løp offeret over isen på Langvannet og inn i milliardærekteparets ulåste hus. Der vekket han eieren, Tom Hagen.

«Fornærmede var livredd. Han sa til Hagen at han var blitt kidnappet, og at noen skulle ta livet av ham. Hagen ringte hjem til foreldrene til fornærmede.», står det i dommen.

Milliardæren tok også kontakt med politiet.

I dommen kommer det frem at de to brødrene og kameraten ble domfelt for frihetsberøvelse.

Ny sak

13,5 år etter denne hendelsen mener politiet at ekteparet på nytt er involvert i en bortføringssak.

VG har spurt etterforskningsleder Tommy Brøske om dommen inngår i etterforskningsmaterialet og eventuelt hvilke etterforskningskritt politiet har foretatt i forbindelse med opplysningene som fremgår der. VG har også spurt om døren til ekteparets bolig var låst da de mulige kidnapperne tok seg inn i boligen.

– Vi kan ikke kommentere dette nå av hensyn til etterforskningen, sier Brøske til VG.

Om morgenen eller formiddagen 31. oktober i fjor forsvant Anne-Elisabeth Hagen fra parets enebolig. Tilbake sitter ektemannen med et brev hvor det er fremsatt krav om løsepenger på ni millioner euro i form av kryptovaluta.

I tillegg ble det fremsatt grove trusler om Anne-Elisabeths liv, dersom politiet ble involvert eller media omtalte saken.

les også

Politiet: Har rådet familien til ikke å innfri krav

I ti uker etterforsket politiet saken i skjul, men onsdag denne uken valgte politiet å gå ut i offentligheten om den savnede kvinnen.

Hverken familien eller politiet har fått noe livstegn fra henne siden hun forsvant, og de har så langt hatt en svært begrenset kommunikasjon med det politiet omtaler som motparten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder