Betaler ikke løsepenger: – Familien følger politiets råd

Familien opplever bortføringen av Anne-Elisabeth Falkevik Hagen som en grusom og umenneskelig handling. De ber nå innstendig om et livstegn fra den savnede 68-åringen.

Det sier familiens bistandsadvokat Svein Holden under et møte med pressen onsdag ettermiddag.

les også

Politiet: Har rådet familien til ikke å innfri krav

Holden viser til at familien har blitt rådet av politiet til ikke å betale løsepengekravet som har blitt fremsatt.

– Familien har besluttet seg for å følge politiets råd, sier Holden som også legger til at det ikke har vært noen enkel beslutning:

– Det er klart at den vurderingen har vært svært krevende.

Bakgrunn: Anne-Elisabeth (68) borte i ti uker – politiet frykter kidnapping etter løsepengekrav

FORSVUNNET: Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har vært borte siden 31. oktober i fjor. Foto: PRIVAT

Ber om livstegn

Ifølge bistandsadvokaten opplever familien situasjonen som krevende og utmattende.

– Budskapet er at familien ønsker å komme i kontakt med dem som har Anne-Elisabeth i dag. De ønsker å få en bekreftelse på at hun har det bra, at hun er i live. Dersom hun er det, er familien innstilt på å innlede en prosess for å få henne trygt hjem, sier Holden.

– Politiet har fortløpende orientert familien om sine vurderinger knytte til offentliggjøring, og familien har fått komme til orde med sine tanker rundt det. Familien er overbevist om at etterforskningen utføres på best mulig måte.

les også

Jørn Lier Horst om mulig kidnapping: – Unikt i norsk sammenheng

På spørsmål om det på et senere tidspunkt kan bli aktuelt for familien å gi etter for kravet om løsepenger, svarer bistandsadvokaten:

– Det er en situasjon som jeg ikke kan svare på nå. Jeg tenker budskapet og håpet i første omgang er at dette skal ha en positiv effekt på saken, og at vi vil motta et livstegn fra Anne-Elisabeth.

les også

Venner av ekteparet Hagen i sjokk: – Håper på en lykkelig slutt

På dagen ti uker etter at den 68 år gamle kvinne forsvant valgte politiet å gå ut i offentligheten med informasjon om saken. Inntil nå har etterforskningen foregått i skjul.

VED HUSET: Politiet har onsdag satt opp en mobil politipost ved huset der de mener at Anne-Elisabeth Falkevik Hagen forsvant. Politiet stopper forbipasserende og spør etter mulige observasjoner. Foto: Jorgen Braastad

Bevis kan ha gått tapt

Ifølge VGs opplysninger trues det i løsepengekravet med at Falkevik Hagens liv vil gå tapt dersom politiet blir involvert – og dersom saken blir kjent i mediene.

les også

Naboer fikk munnkurv: – Dette skulle legges lokk på, selv ektefeller imellom

– Vi har hatt en forløpende helhetsvurdering av konsekvensene av at vi ikke har kunne gjøre som ellers ved å være åpne på at etterforskning pågår og er igangsatt. Så vi kan ikke utelukke at disse ukene har gjort at vi har gått glipp av bevis. Vi har prøvd å finne balansen, men vi har ingen garanti, sier politiinspektør Tommy Brøske i Felles enhet for etterretning og etterforskning til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder