Rosengren: -Norge er den siste sovjetstat

OSLO: Etter oppklarende samtaler trodde Tormod Hermansen at fusjonskonfliktene mellom Telenor og Telia var ryddet av veien. Men torsdag kveld kom Sveriges næringsminister Bjørn Rosengren med oppsiktsvekkende uttalelser på svensk tv.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 20 ÅR GAMMEL

I en samtale med en journalist fra Sveriges Televisons nyhetsprogram Aktuellt torsdag kveld, sa Rosengren følgende: -Norge er den siste sovjetstat. De er så utrolig nasjonalistiske. Alt er politikk, sa den svenske næringsministeren.

-Ubegripelig

NRK hadde Telenor-sjef Tormod Hermansen som gjest i Redaksjon 21 torsdag kveld. Etter å ha sett innslaget, var Hermansens umiddelbare kommentar følgende:

-Det er ubegripelig og jeg kan ikke forstå på hvilket grunnlag statsråd Rosengren kommer med slike uttalelser, sa Telenorsjefen til programleder Knut Olsen.

NTB fikk seint torsdag bekreftet fra Aktuellt-redaksjonen i Stockholm at intervjuet dreide seg om fusjonen mellom Telenor og Telia, men at Rosengren kom med uttalelsene etter at journalisten hadde stilt sine spørsmål.

Full tillit?

Tidligere på dagen ble Hermansen sitert på følgende av det svenske nyhetsbyrået TT:

-Jeg er spesielt glad for at næringsminister Bjørn Rosengren uttrykker sin fulle tillit og støtte til meg, sa Herrmansen til svenske TT.

Hermansen bemerket i Redaksjon 21 at den svenske ministeren har skrevet et brev til næringsminster Dag Jostein Fjærvoll hvor det ble gjort klart at alle uklarheter som var skapt av Bjørn Rosengren og hans departement omkring telefusjonen var ryddet av veien.

-Like målløs som Carew

Seinere torsdag kveld kommenterte Tormod Hermansen uttalelsene fra Rosengren i NRK Kveldsnytt slik:

-Jeg er faktisk like målløs som John Carew var da han hadde nikket i mål i går. Det lar seg egentlig ikke kommentere. Jeg er lei for at sånt blir sagt, jeg forstår ikke grunnlaget for det og finner det i det hele tatt ubegripelig.

Alle forsikringer

Ifølge NRK ser Hermansen det slik at det var Rosengren og hans stab som skapte all usikkerheten om fusjonen i sluttfasen.

-Vi trodde faktisk ikke at han ønsket å gjennomføre fusjonen, og vi var forberedt på at det ikke ville bli noe av. Så viser det seg at alt er greit, man skal gjenomføre fusjonen og han var villig til å gi alle de forsikringer det var nødvendig å gi, sier Hermansen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder