HENTER INN: Arbeiderpartiet får med eksterne krefter for å vurdere varlingssakene. Leder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng har hatt møte med Trond Giske om saken. Foto: Helge Mikalsen VG

Ap får hjelp av eksterne til å håndtere varslersakene

Arbeiderpartiet innhenter juridiske råd for å sikre at varslene i partiet blir håndtert på riktig måte.

  • NTB

Artikkelen er over to år gammel

Det opplyser partisekretær Kjersti Stenseng til NTB.

– Vi håndterer sakene i partiet i tråd med våre retningslinjer. Men vi henter også inn juridiske råd for å forsikre oss om at vi gjør ting på riktig måte, sier Stenseng.

Hun ønsker ikke å gå i detaljer om hvem som gir rådene, hva de handler om og hvor mange hendelser det har vært. Stenseng og partileder Jonas Gahr Støre har tidligere hatt et møte med Giske om varslersakene om ham i partiet.

Bakgrunn: Trond Giske er sykmeldt

Konfidensielt

– Vi kommenterer ikke antall saker eller innhold i mediene. Det er for å ivareta dem som er berørt. Folk som kommer til oss, skal være sikre på at sakene blir behandlet konfidensielt, sier Stenseng.

Ap-leder Jonas Gahr Støre har innkalt partiets sentralstyre til ekstraordinært møte førstkommende tirsdag, på nyårets første arbeidsdag.

Les også: Støre innkaller til nye møter i januar for å behandle Giske-saken

– Grunnen er at vi ser det som nødvendig å samle oss om veien videre, sier Stenseng, som understreker alvoret i situasjonen.

– Det er ingen hemmelighet at Arbeiderpartiet nå står i en veldig vanskelig situasjon. Vi vil gjerne drøfte veien videre.

Partileder Jonas Gahr Støre om varslingsakene:

Uvisst om Giske kommer

Støre har tidligere opplyst at han på møtet vil oppsummere situasjonen rundt varslene og gi sin vurdering av hvilke valg partiet bør ta.

Trond Giske er et av de 22 medlemmene i Aps sentralstyre. Giske er fortsatt sykemeldt, og Stenseng vil ikke uttale seg om han vil være til stede på møtet eller ikke.

Sentralstyremøtet skal etter planen bli fulgt av et ekstraordinært landsstyremøte i slutten av januar, men det er ennå ikke satt noen dato for dette, ifølge Stenseng.

– Det får vi komme tilbake til, sier hun.

VGs kommentator om saken:

Mer om

  1. Arbeiderpartiet (Ap)
  2. Trond Giske
  3. Jonas Gahr Støre
  4. Politikk

Flere artikler

  1. Varsler krisemøte 2. januar: – Ap er inne i en veldig krevende situasjon

  2. Støre innkaller til nye møter i januar for å behandle Giske-saken

  3. Støre før dagens krisemøte: Flere nye varsler om Giske

  4. Aps fylkestopper i villrede om Giske kan fortsette

  5. Ap-topp før krisemøte: – Må settes punktum nå

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder