Mer snø i vente

Det er mer snø på vei flere steder i landet. Statens vegvesen råder folk til å kjøre etter forholdene.

 • Edda Drægni

Artikkelen er over ett år gammel

Mandag har vært preget av trafikkaos og en rekke trafikkuhell, særlig på Østlandet. Og trøbbelet fortsatte utover ettermiddag og kvelden.

Blant annet tvitret Øst politidistrikt rett før klokken halv to om at flere vogntog hadde stoppet på E6 i begge retninger for å legge kjetting på hjulene, grunnet «svært glatt» føre.

Sent på ettermiddagen ble det meldt om tre semitrailerulykker med kort mellomrom fra Vest politidistrikt på Twitter, og rundt klokken 18.30 twitret politiet i Trøndelag om et trafikkuhell mellom en betongbil og en personbil.

Etter store snømengder og flere ras vest i Lofoten, ble det mandag kveld besluttet å evakuere Ramberg, Ballstad og Skjelfjord mandag, opplyser politiet i en pressemelding.

Ingen skal ha blitt tatt av skredene, men faren for flere skred skal ifølge politiet være svært stor.

Sjekk været der du bor på pent.no

Fikk du med deg da mengder av snø buldret nedover fjellsidene i Geiranger tidligere i januar? Saken fortsetter under videoen.

– Glatt stort sett på alle veier

Trafikkoperatør Mari Aarrestad i Statens vegvesen sier til VG at henvendelsene i region Øst har vært jevnt fordelt utover dagen.

Mandag kveld er det fortsatt redusert ferdsel på E18 i Østfold på grunn av trafikkuhell, opplyser hun.

– Det har vært glatt stort sett på alle veier. Det vi har slitt med er disse vogntogene som får stans og som ikke klarer å kjøre opp bakker, og så vil personbiler prøve å kjøre forbi disse. Og da er det lett at det skjer uhell.

Aarrestad råder bilistene til å kjøre etter forholdene.

– Selv om det slutter å snø, kan det fortsatt være glatt.

Mer snø

Twitter melder Meteorologisk institutt at det vil bli enda en kald natt i hele Norge, natt til tirsdag.

I landets nordligste fylker vil temperaturene ligge mellom minus 20 til minus 30 grader over natten, mens temperaturene vil holde seg mellom minus ti og minus 20 i sørlige deler av landet.

Kulden er imidlertid forbigående.

– Allerede fra onsdag kommer det inn en værtype som også vil gi snø i Oslo. Videre inn mot helgen igjen vil vi få en del nedbør igjen her som kommer som snø, sier meteorolog Espen Biseth Granan til VG.

Granan oppfordrer folk til å være forberedt på vinterlige kjøreforhold hele den kommende uken.

Han opplyser at de største nedbørsmengdene vil falle over Agder og Telemark fra onsdag og fem mot helgen. Men det kan begynne å snø igjen allerede tirsdag.

– Prognosene har vært litt usikre på mengde, men blir nok noen centimeter nedbør, på det meste muligens 20–30 centimeter. Men det er fortsatt litt vanskelig å si, sier Granan.

Vestlandet får trolig også noe nedbør tirsdag og onsdag, mens Midt-Norge og de nordlige landsdelene stort sett får en nedbørspause frem mot helgen, ifølge meteorologen.

Mer om

 1. Snø
 2. Norge
 3. Vær
 4. Meteorologisk institutt
 5. Lofoten
 6. Østfold
 7. Statens vegvesen

Flere artikler

 1. Snøkaos på Østlandet: – La bilen stå!

 2. Snøkaos i Nord-Norge: Tre vogntog i grøften

 3. Såpeglatt på Østlandet – Vogntog kjørte av veien

 4. Trøblete kjøreforhold - dobling av bilskader siste døgn

 5. Har sendt ut gult farevarsel for is i flere fylker: – Kjør forsiktig!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder