SAVNET: 36 år gamle Janne Jemtland har vært forsvunnet siden tidlig 29. desember. Politiet tror det har tilstøtt henne noe. Foto: Politiet / Stian Bye Høgsveen

Blodspor tilhører savnede Janne (36) – kan ha blitt truffet av bil

BRUMUNDDAL (VG) Natt til fredag fant politiet i Brumunddal savnede Janne Jemtlands blod langs en vei. Politiet ser nå på det som en kriminalsak.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den 36 år gamle småbarnsmoren har ikke blitt sett siden 29. desember. Da forsvant hun fra familiens hjem i Brennlia i Veldre. To dager senere ble det iverksatt en leteaksjon.

«Politiet har fått resultatet fra analysen fra Oslo universitetssykehus som viser at blodet som ble funnet ved Fagerlundvegen i Brumunddal tilhører savnede Janne Jemtland», skriver politiet i en pressemelding.

Pårørende er varslet og hun er fortsatt savnet.

Politiets hovedteori er at det har skjedd noe med den savnede kvinnen, og det er satt i gang ytterligere undersøkelser inkludert et utvidet søk etter savnede, står det. Blodet ble funnet etter tips fra en turgåer i nærheten.

– Det er naturlig å mistenke at det er noe som har tilstøtt henne. Nå skifter saken fokus og vi står overfor en kriminalsak, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden til VG.

Politiet tror blodet stammer fra den natten Jemtland forsvant.

– Det skal ha blitt observert før vi ble tipset, og vi går ut ifra at det stammer fra den natten, sier politiadvokaten.

Kan ha blitt truffet av bil

En av teoriene er at hun har blitt påkjørt, ettersom blodet ble funnet ved veikanten.

– Det er naturlig at vi undersøker om dette kan knyttes til noe kjøretøy, sier van der Eynden.

SØK: Sivilforsvaret leter i området hvor det har blitt funnet blod. Foto: FREDRIK SOLSTAD

Det gjennomføres nå et utvidet søk etter Jemtland i Brumunddal med bistand fra 20 personer fra Sivilforsvaret. Det søkes også med hundepatruljer.

Politiet ber også om ytterligere bistand fra Kripos.

– Vi vil søke ved funnstedet og kartlegge bevegelser i Brumunddal sentrum. Vi går også ut og ber om at de som eventuelt har vært involvert i dette umiddelbart melder seg til politiet, sier politiadvokaten.

Det siste sporet av 36-åringen var da hennes mobil ble registert i Brumunddal sentrum klokken 05:50 29. desember.

AVSPERRET: Politiet søker fortsatt i et større området rundt stedet der Janne Jemtlands blod ble funnet. Foto: Fredrik Solstad VG

Undersøkte over natten

Etter tips fra publikum sperret politiet av et område og gjorde undersøkelser i Fagerlundsvegen, litt bak sentrum, natt til fredag.

Det ble sikret blod på stedet, som ble undersøkt opp mot Jemtland.

Den 36 år gamle kvinnen ble sist sett ved sitt eget bosted rundt en mil fra Brumunddal sentrum i 02-tiden natt til 29. desember. Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner som kan ha sett henne siden.

MANNSTERKE: Flere har kommet for å hjelpe i søket etter kvinnen. Foto: Fredrik Solstad VG

Innfører flyforbud

Rundt 12-tiden fredag kom en pressemelding om flyforbud i området der politiet etterforsker.

– Grunnen er at den lokale NRK-avdelingen ønsket å fly over stedet og ta noen bilder med drone. Det ønsker ikke vi, sier politiadvokaten.

Politiet vil jobbe i fred, forklarer han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder