PÅ ÅPENT HAV: Casper Steinfath ligger an til å bli verdens første til å padle over Skagerrak fra Danmark til Norge. Foto: Hans Høite Augustenborg

Danske Casper (24) padlet fra Danmark til Norge

Den danske verdensmesteren i brettpadling, Casper Steinfath, har nå ankommet Kristiansand. Han er den første til å brettpadle over Skagerrak fra Danmark til Norge.

Publisert:

Klokken 01:20 søndag morgen padlet Casper Steinfath fra en strand nord for den danske byen Hirthals og ut i mørket. Målet hans lå 135 kilometer unna, på andre siden av Skagerrak.

les også

Høst-aktivitet som passer for alle: Tren hele kroppen med kajakk-padling

– Dette har vært en drøm for Casper, å krysse Skagerrak mellom Danmark og Norge, særlig om vinteren. Da er det kaldere, mørkere, og mer utfordrende, forteller Ole Wejse Svarrer, Steinfaths pressesjef, til VG.

Hele kroppen verket

Svarrer befant seg i en av de to båtene som har fulgt Steinfaths reise. Da VG snakket med ham var de om lag 40 kilometer fra det endelige målet, Kristiansand.

Dette er andre gang Steinfath begir seg ut på den dristige reisen. Forrige gang måtte han gi opp 12 kilometer fra land, på grunn av vinden. Denne gangen ser ting lysere ut.

– I år er været mye bedre, det er mindre vind. Han er veldig sliten, men vi tror han greier det, sa Svarrer.

FINT VÆR: I fjor prøvde Steinfath seg på samme reise, men måtte gi opp på grunn av været. I år er værforholdene langt bedre. Foto: Hans Høite Augustenborg

Fra båtene som fulgte turen holdt mannskapet, som blant annet inkluderte navigatører, fotografer og livvakter, kontakt med Steinfath over radio. For å spare energien tok Steinfath regelmessige pauser.

les også

Norske Stian svømte over Skagerrak

– Han padler i 45 minutter, så tar han fem minutter lange pauser. Da setter han seg ned på brettet og spiser litt. Han har vondt i bena og vondt i ryggen, hele kroppen hans verker, men sinnet hans er krystallklart, fordi han kan se land. Han er bestemt på å fullføre.

Fulgte strømmen

Dersom alt går etter planen er Steinfath i havn mellom klokken seks og åtte i kveld. Det er litt tidligere enn hva mannskapet opprinnelig regnet med. Dette skyldes at Steinfath har holdt litt høyere hastighet enn forventet.

– Alt spørs på vannstrømmene. Dersom han treffer en god strøm kan han komme opp i 12 kilometer i timen, når det ikke er noen strøm går det ikke raskere enn seks kilometer i timen, forklarte Svarrer.

SLITEN: Drøye 15 timer etter avgang verker hele kroppen til Steinfath. Han passer på å ta pauser med jevne mellomrom. Foto: Hans Høite Augustenborg

Strømmene har vært forholdsvis greie på reisen. Dette er også et resultat av god planlegging.

– Til å begynne med padlet han i litt feil retning med vilje, for å fange en god strøm. Det hjelper såklart, men Casper kan padle i flere dager så lenge han ser målet sitt, han er fast bestemt på å greie det denne gangen.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder