FINANSMINISTER: De siste dagene har Erna Solberg og Siv Jensen forhandlet om statsrådsfordelingen i den nye regjeringen, blant annet her, på Jensens kontor. Foto: Terje Bringedal

Kilder til VG: Frp får sju statsråder

Siv Jensen skal være klar som finansminister og Bent Høie som helseminister i Erna Solbergs regjering.

Etter det VG får opplyst fra kilder i Høyre og Frp har Erna Solberg og Siv Jensen også blitt enige om hvor mange statsråder hvert av de to partiene får:

Frp får sju og Høyre 11 statsråder i regjeringen, som blir presentert på Slottsplassen onsdag.

Legg din regjeringskabal med Høyre og Frp her

Det betyr at Solberg skal ha bestemt seg for å kutte ut to statsråder, fra dagens 20.

- Det er også et tema hvor mange statsrådsposter vår regjering skal ha. Hvor mange statsråder trenger vi egentlig? Det er aktuelt å redusere, har Solberg tidligere uttalt til VG.

De to partilederne skal også ha blitt enige om hovedtrekkene i fordelingen av departementene mellom seg, opplyser kilder i to partiene til VG.

Som ventet blir Siv Jensen finansminister, slik hennes nestledere har krevd. Frp skal tidlig i forhandlingene med de borgerlige partiene ha gitt tydelig uttrykk for at de ønsket kontroll over Finansdepartementet.

- Det har jeg ingen kommentar til. Ingenting er klart før alt er klart, sier Jensen til VG.

HELSEMINISTER: Under regjeringsforhandlingene på Sundvollen var Bent Høie en av de fire fra Høyre som satt ved forhandlingsbordet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Høyres nestleder Bent Høie blir etter det VG får opplyst helseminister, slik mange har spådd.

- Jeg har ingen kommentar til dette, sier Bent Høie.

Det er knyttet spenning til hvordan Siv Jensen vil bli møtt i Finansdepartementet. Senest i mai i år sa Jensen til Aftenposten at god ledelse skal forhindre byråkratene fra å avspore Frps finanspolitikk og at «økonomene i Finansdepartementet er festbrems nummer en for ferske regjeringsmedlemmer».

Til VG uttalte leder Bjørn Halvorsen i Norsk Tjenestemannslag at han forventer at Frp vil opptre ydmykt i departementet.

- Jeg forventer at det er gjensidighet i det. Det er slik at et embetsverk skal møte ny kurs og nye vedtak, så det er en gjensidighet der, sa Jensen til VG i sin respons på NTLs utspill.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder