FINANSMINISTER: De siste dagene har Erna Solberg og Siv Jensen forhandlet om statsrådsfordelingen i den nye regjeringen, blant annet her, på Jensens kontor. Foto: Terje Bringedal
FINANSMINISTER: De siste dagene har Erna Solberg og Siv Jensen forhandlet om statsrådsfordelingen i den nye regjeringen, blant annet her, på Jensens kontor. Foto: Terje Bringedal

Kilder til VG: Frp får sju statsråder

INNENRIKS

Siv Jensen skal være klar som finansminister og Bent Høie som helseminister i Erna Solbergs regjering.

Publisert: Oppdatert: 11.10.13 13:02

Etter det VG får opplyst fra kilder i Høyre og Frp har Erna Solberg og Siv Jensen også blitt enige om hvor mange statsråder hvert av de to partiene får:

Frp får sju og Høyre 11 statsråder i regjeringen, som blir presentert på Slottsplassen onsdag.

Legg din regjeringskabal med Høyre og Frp her

Det betyr at Solberg skal ha bestemt seg for å kutte ut to statsråder, fra dagens 20.

- Det er også et tema hvor mange statsrådsposter vår regjering skal ha. Hvor mange statsråder trenger vi egentlig? Det er aktuelt å redusere, har Solberg tidligere uttalt til VG.

De to partilederne skal også ha blitt enige om hovedtrekkene i fordelingen av departementene mellom seg, opplyser kilder i to partiene til VG.

Som ventet blir Siv Jensen finansminister, slik hennes nestledere har krevd. Frp skal tidlig i forhandlingene med de borgerlige partiene ha gitt tydelig uttrykk for at de ønsket kontroll over Finansdepartementet.

- Det har jeg ingen kommentar til. Ingenting er klart før alt er klart, sier Jensen til VG.

Høyres nestleder Bent Høie blir etter det VG får opplyst helseminister, slik mange har spådd.

- Jeg har ingen kommentar til dette, sier Bent Høie.

Det er knyttet spenning til hvordan Siv Jensen vil bli møtt i Finansdepartementet. Senest i mai i år sa Jensen til Aftenposten at god ledelse skal forhindre byråkratene fra å avspore Frps finanspolitikk og at «økonomene i Finansdepartementet er festbrems nummer en for ferske regjeringsmedlemmer».

Til VG uttalte leder Bjørn Halvorsen i Norsk Tjenestemannslag at han forventer at Frp vil opptre ydmykt i departementet.

- Jeg forventer at det er gjensidighet i det. Det er slik at et embetsverk skal møte ny kurs og nye vedtak, så det er en gjensidighet der, sa Jensen til VG i sin respons på NTLs utspill.

Her kan du lese mer om