STEVNET: Imran Saber (36) avbildet under en Pushwagner-utstilling i 2010. 36-åringen eier flere malerier av den kjente kunstneren, og VG kjenner til at eierskapet vil bli tema i den kommende rettssaken. Foto:Markus Aaarstad,

Nå er «Onkel Skrue» lovlig stevnet

Politiet har fått tak i Imran Saber (36) og forkynt heleritiltalen mot ham. Rettsaken starter i oktober.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I begynnelsen av januar ble rettssaken mot 36-åringen, kjent som «Onkel Skrue» i Oslos underverden, utsatt da han ikke møtte opp i rettssalen i Oslo tinghus.

Politiet hadde aktivt søkt etter Imran Saber, men uten å oppnå kontakt med ham. 36-åringen var dermed ikke lovlig stevnet. Politiet mente den tiltalte mannen bevisst gjemte seg for å unndra seg forkynnelse, noe som ikke er straffbart.

Nå har ikke den heleritiltalte mannen lenger noen gyldig grunn til å utebli fra rettssalen.

Rettssak i oktober

– Nå er tiltalen forkynt for ham og han er lovlig stevnet. Jeg ønsker ikke å si noe om når, hvor eller hvordan det ble gjort, sier politiadvokat Asmund Riegels i Oslo politidistrikt til VG.

Hovedforhandlingen mot Imran Saber skal etter planen komme opp for Oslo tingrett 17. oktober.

36-åringen er tiltalt for heleri av minst 4,4 millioner kroner. Han er også tiltalt for å ha inngått en rekke låneavtaler som påtalemyndigheten mener er en bevisst utnyttelse av enkeltpersoners nød.

Var i Dubai

Også Imran Sabers storebror (39) og mor (61) er tiltalt for heleri. Begge disse møtte i Oslo tingrett 6. januar da rettssaken ble utsatt.

Kvelden før rettsmøtet i Oslo tingrett la «Onkel Skrue» ut et bilde på sosiale medier som tydet på at han befant seg i varmere strøk, trolig Dubai, som han ankom 12. desember i fjor.

Ifølge VGs opplysninger befant han seg der til godt over nyttår. Det er uklart om han nå har reist tilbake til Norge.

Forsvarer Øystein Storrvik har onsdag ikke besvart VGs henvendelser.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder