Pappa Espen Viskjer mener både barnehagene og foreldrene bør bidra til barnas oppdragelse. Her med datteren Sunniva. Foto: Kristian Helgesen

- Foreldrenes ansvar å oppdra barna

Barnehagepappaer synes ikke det bør være barnehagens plikt å oppdra ungene.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Av Sindre S. Strand

Foto:

Når Lars Eivind Kreken sender sønnen Eivind i barnehagen, er det ikke for at treåringen skal oppdras. Selv om poden tilbringer mye tid i Kongsveien barnehage i Oslo, mener pappa at foreldre i all hovedsak kan oppdra ungene selv.

Lars Aasen og sønnen Aksel Aasen Omsland. Foto: Kristian Helgesen

- Barnehagen er veldig viktig i oppveksten, men foreldrene bør ta hovedansvaret, sier han mens sønnen farter rundt pappas føtter.

Kreken tror at sønnen får både oppdragelse og dannelse i barnehagen, men mener det sosiale utbyttet er det viktigste treåringen får utenfor hjemmet.

LES OGSÅ:Den rødgrønne regjeringen fjernet ordet oppdragelse fra barnehageloven.

At barnehageloven endres, tas imot med stor ro.

- Det er nok mest ord, sier han.

Sunniva Viskjer på to og et halvt år, går i samme barnehage som Eivind, og blir også plukket opp av pappa.

Espen Viskjer mener selv at alle samfunnsinstitusjoner har et visst ansvar for oppdragelse.

Bør barnehagene ta et større ansvar for å oppdra barna? Del dine meninger på VGs Facebook-side om grensesetting.

- Sunniva tibringer mye tid i barnehagen, og den er selvfølgelig viktig. Men viktigst er kombinasjonen mellom barnehage og foreldrene, sier Viskjer.

Barnehagepappa Lars Aasen mener barnehagen bør kunne sette grensene mellom rett og galt hos ungene, men er heller ikke i tvil om hvor ansvaret ligger.

- Foreldrene har jo hovedansvaret, sier han.

Les alle VGs saker om grensesetting her.

Sylvi Listhaug (FrP): - En sykdom
VG skrev i går at trebarnsmor og leder Marianne Aasen (Ap) i utdanningskomiteen gikk inn for offentlige foreldrekurs i regi av kommunene - gjerne over skolesektorens budsjett.

Hun fikk støtte av syv av ti nordmenn, som går inn for enten obligatoriske eller frivillige foreldrekurs i oppdragelse og grensesetting.

Foto: Frode Hansen

Men folk flests støtte til foreldrekurs gjør ikke inntrykk på «partiet for folk flest».Frp mener Marianne Aasen (Ap) og folk flest er langt ute på viddene som ønsker offentlig kursvirksomhet i å være foreldre.

- Vi kan ikke la staten overta ungene våre gjennom egne kurs i oppdragelse, sier småbarnsmor og helsebyråd i Oslo, Sylvi Listhaug (Frp).

Hun får følge av småbarnsfar og utdanningspolitiker Tord Lien (Frp) på Stortinget.

- Familien er den viktigste institusjonen i samfunnet og den klarer seg best uten at Marianne Aasen og andre politikere blander seg inn i hvordan folk flest håndterer sine barns oppvekst og oppdragelse, sier Lien.

- Det er nesten blitt en sykdom at det offentlige skal blande seg inn i livene våre og definere hva som er rett og galt, sier Sylvi Listhaug.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder