INNSTILT: Hadia Tajik (AP) ble i dag innstilt av valgkomiteen som nestleder for partiet, sammen med Trond Giske. I et åpenhjertig innlegg på Facebook takker hun valgkomiteen for innstillingen. Foto:Frode Hansen,VG

Hadia Tajik i åpenhjertig innlegg: - Følte at jeg ikke hørte til noe sted

På sin Facebookprofil forteller en åpenhjertig Tajik om mistenkeliggjøring og hvordan hun som yngre følte at hun ikke hørte til.

Camilla Bergland
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I dag ble det kjent at valgkomiteen i Ap har innstilt nåværende lederen av justiskomiteen, Hadia Tajik, som nestleder for Norges største parti, sammen med stortingsrepresentant og mangeårig statsråd Trond Giske.

I et åpenhjertig innlegg på sin Facebook-side takket Tajik valgkomiteen for tilliten og kommer med en tale til sitt 12 år gamle jeg.

LES OGSÅ:Huitfeldt trakk seg etter Støre-samtale

«Livet har lært meg korleis mistenkeliggjøring og framandgjering kjennes. Det kjennes rått, som ein kald vintardag. Nakent, som i eit ope landskap. Det kjennes som å stå i sterk vind utan le».

Slik starter Tajik det åpenhjertige innlegget.

LES KOMMENTAR:Rett kvinne til rett tid

– Synlig annerledes

– Det å ha innvandrerbakgrunn er ikke alltid en fordel, for det å være synlig annerledes kan i mange sammenhenger være en utfordring. Dette er noe jeg har kjent på flere ganger og spesielt som ung, utdyper Tajik til VG.

(Les hele innlegges til Tajik i bunn av saken)

Tajik innrømmer at det ikke alltid har vært like lett å være annerledes. Som ung følte hun også at hun ikke hørte til noe sted.

– Jeg kjente på en usikkerhet da jeg var yngre, og hadde en følelse av å ikke høre til noe sted. Jeg ser mye av dem samme usikkerheten hos mange unge jeg møter. Og til dem vil jeg følgende: Dere kan gjøre og bli akkurat hva dere vil. Det vil gå bra med dere også, og det finnes en mulighet for alle.

– Man stiller seg mange spørsmål som ung: passer jeg inn, hører jeg til, hva kommer til å skje med meg, er jeg god nok? Alle disse spørsmålene stilte jeg meg også, og svaret på spørsmålene er; – ja, jeg er god nok.

- No er eg klar

«Livet har lært meg korleis mistenkeleggjering og framandgjering kjennes. Det kjennes rått, som ein kald vintardag. Nakent, som i eit ope landskap. Det kjennes som å stå i sterk vind utan le.

Det veks opp unge i Noreg i dag som frykter at dei aldri vil få tillit.

Eg tek ikkje tillit som ein selvfølge.

Men kunne eg reist tilbake i tid og møtt den 12-åringen eg ein gong var, ville eg sagt til ho: Du kan bli kulturminister. Leiar av justiskomiteen. Nestleiar i Arbeiderpartiet. Eg veit du ikkje trur meg no, men du kan faktisk det.

Og til dei som er unge i dag og kjenner at dei ikkje høyrer til nokon stad, vil eg sei: Du høyrer til. Ein gong i tida var eg deg. Neste gang er du meg, eller sjølvsagt: Betre, sterkare, modigare. Eg veit du ikkje trur det no, men denne framtida ligg framfor deg. Jobb for ho, strekk deg etter ho.

Den eg er i dag, og ho eg ein gong var, vil takke valgkomiteen for å ha innstilt meg som nestleiar i Arbeiderpartiet. Eg er takksam for alle dei som har føreslått og heia på meg. Arbeiderpartiet har mange dyktige damer og menn og eg er stolt over å ha vore aktuell til dette vervet saman med dei.

Landsmøtet avgjer til slutt, i april. No er eg klar – viss partiet vil ha meg.»

Innlegget er publisert med godkjennelse fra Tajik.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder