DØD: Lørdag 7. februar skal musikeren Paul Simmons ha blitt dopet ned på et hotellrom i Oslo sentrum. Han døde to dager senere. Foto:Eirik Burås,

Fortsatt fengsel og isolasjon for bedragerne som er siktet for drap på musiker

De to mennene på 32 og 34 år som er mistenkt for å ha dopet ned og drept musikeren Paul Simmons (25), er fengslet i nye fire uker.

Artikkelen er over fem år gammel

Begge de drapssiktede må sitte i fullstendig isolasjon i de første to ukene av den forlengede varetektsperioden på fire uker, ifølge torsdagens kjennelse fra Oslo tingrett.

Lørdag 7. februar var det fest på et rom på Comfort Hotel Børsparken, et steinkast unna Oslo Børs i sentrum av hovedstaden.

Til stede var musikeren Paul Simmons fra Skedsmokorset og to bedrageridømte menn på 32 og 34 år.

Simmons trengte etter hvert akutt legehjelp etter å ha fått i seg noe som politiet mener tok livet hans. To dagere senere, 9. februar, døde musikeren i respirator på Oslo universitetssykehus.

I begynnelsen av mars 32-åringen og 34-åringen pågrepet for drap.

Begge nekter straffskyld.

Politiet setter dødsfallet til musikeren i sammenheng med et svindelforsøk. De drapssiktede mennene skal ha skaffet seg et sekssifret beløp av formuen til Simmons, som ifølge skatteligningen i 2013 var på 720.000 kroner.

Pengene skal i hovedsak ha stammet fra arv.

De to drapssiktede er begge straffedømt en rekke ganger tidligere. Flere av dommene gjelder grove bedragerier. Senest i januar ble 32-åringen og 34-åringen dømt for bedragerier i Oslo tingrett.

Simmons var en kjent person for mange på Romerike i Akershus. Musikeren rakk å gi ut flere plater før han døde. Etter å ha vært frontfigur i Lillestrøm-bandet Midt i veien, kom han i 2013 med soloalbumet «Hold deg fast».

– Paul var en veldig entusiastisk og kreativ musiker. Han hadde mange ideer både på tekst og musikk. Energisk. Og så spilte han instrumentene sine selv og var veldig musikalsk, har daglig leder Henning Hoel Eriksen i Piraya Music uttalt til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder