IKKE BARE BARN: VG har snakket med voksne kjærestepar i alle aldre som synes det er hyggelig å gi og få pakkekalendere av hverandre. Foto: PRIVAT

Voksne par gir hverandre pakkekalendere

Det er ikke bare foreldre som kjøper pakkekalendere til tusenvis av kroner for sine barn. Også par investerer mye tid og penger i en gave hver dag i desember.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

VG skrev torsdag at pakkekalender er stadig mer populært i norske hjem - og at totalsummen gjerne kan bli like stor som julegaven.

Fem mødre viste frem sine pakkekalendere og fortalte at de lagde kalendrene for kosens skyld og fordi det var en tradisjon.

Men det er ikke bare barn som får dyre pakkekalendere. Også voksne har kastet seg på trenden, ved å gi hverandre pakkekalender.

Mariann Ringen (54): 24 ulike typer øl

JULEØL: Han er glad i godt øl, så det tror jeg vil falle i smak, sier Mariann Ringen om kalenderen til ektemannen Hallvard. Foto: PRIVAT

Mariann Ringen (54) avslørte i går årets pakkekalender til mannen Hallvard: 24 ulike typer øl.

- Han er glad i godt øl, så det tror jeg vil falle i smak. Jeg fikk hjelp av en flink kar på polet til å velge ut ulike sorter så her er det mest juleøl og litt annet, forteller Mariann.

- Får du kalender i retur?

- Nei, det tror jeg nok ikke. Menn ett år fikk jeg en sminkekalender etter litt hinting, ler Mariann.

Paret fra Sola i Rogaland har vært gift i 31 år, og barna har flyttet hjemmefra.

- Det er morsomt å kunne overraske litt i hverdagen, det er tross alt hverdager det er flest av.

Trude (40): Han som begynte!

GAVER: Trude og Thomas Jesting har gitt pakkekalendere til hverandre i mange år. Her på kamp med nevøen Emil (7). Foto: PRIVAT

Trude Jesting (40) har gitt pakkekalender til mannen Thomas i mange år, men det var faktisk han som begynte!

- Det var veldig hyggelig, men det første året kom alle pakkene faktisk i en søppelbøtte, ler Trude.

Årets kalender hos ekteparet fra Ski er oppgradert betraktelig på det estetiske, stilig og voksen i hvitt, sort og sølv.

HER KAN DU DELE TIPS OG BILDER

AV HVORDAN DU SELV LØSTE ÅRETS JULEKALENDER - ELLER BRUK HASHTAG #vgjulekalender I BILDER DU DELER PÅ SOSIALE MEDIER.

Inni gavene er det godteri, tekniske duppeditter og morsomt kontorutstyr til Thomas, mens Trude har tidligere fått kremer, abonnement, godteri og Flax-lodd.

- Jeg bruker cirka tusen kroner, og mistenker at han bruker enda litt mer. Vi har ikke barn, så vi får skjemme bort hverandre og lar oss nok bli litt revet med.

Madeleine (25): Oppmerksomhet til min kjære

GAVER TIL KJÆRESTEN: I denne pakkekalenderen fra Madeleine til Joakim er det både øl og nips. Foto: PRIVAT

- Jeg lager pakkekalender for jeg liker å gi ting og gi oppmerksomhet til min kjære, sier Madeleine W Sønsthagen.

Hun har laget pakkekalender til kjæresten Joakim Reiersølmoen (27).

Går det utover hva julegaven koster?

- Nei, det går ikke utover andre kostnader på julegaver for jeg kjøper de små tingene som han setter pris på. Det trenger ikke koste mye.

Også her varierer gavene og prisen på kalenderen er 800 kroner i år.

- Det er alt fra 24 øl til et hjerte med "love" på. Jeg kjøper de tingene som jeg vet han blir glad for, små ting, store gleder, sier Madeleine.

Celina (25): 24 komplimenter

FINE ORD: «Elsker måten du får meg til å le på», står det på en av lappene fra Celina Stensrud (25) til Raymond Pakarinen (31). Foto: PRIVAT

Celina Stensrud (25) og Raymond Pakarinen (31) fra Askim i Østfold har gitt hverandre gavekalender i flere år, men i år har Celina valgt en annerledes vri.

- Vi tok litt av og kalenderen kunne koste 3-4-5000 kroner fra hver, så i år har jeg laget noe helt annet: en kalender med 24 komplimenter.

I hver pose er det en liten sjokoladebit og en intern liten hilsen til samboeren. «Elsker måten du får meg til å le på», står det på én lapp.

- Det er bra å få en grunn til å si de tingene som jeg mener hele tiden, men kanskje glemmer å si i hverdagen.

Henriette (22): Hyggelig å få gave av hverandre

IKKE TID TIL JULEKOS: Paret Henriette Rasch og Eirik Sollie har nettopp lagt bak seg studenttilværelsen med mye fri i desember. Med full jobb, mener Henriette at det er viktig med pakkekalender. Foto: Privat

Henriette Rasch (22) og Eirik Sollie (23) har nettopp avsluttet studier og kommet i faste jobber. Det betyr at de ikke lenger har fri i halve desembermåned.

- Vi har ikke like mye tid til å få julestemning og kose oss med juleforberedelser. Derfor er det ekstra hyggelig å ha en kalender som får oss litt i julestemning hver morgen før vi drar på jobb, sier Rasch.

Paret har en pakkekalender på deling og lager 12 gaver hver, slik at de åpner annenhver dag. Kalenderen inneholder litt av hvert, Henriette får litt interiørting, får kjæresten Eirik Sollie (23) litt verktøy.

- I kalenderen har vi mye forskjellig, kan jo nesten ikke røpe alt nå! Men julepynt, flaxlodd, nødvendige gjenstader, kjøkkenutstyr, sokker og undertøy, sjokolade eller annen godis, blader, sier hun.

Paret bruker litt mer enn hva nordmenn i snitt bruker på pakkekalendere til barn

- Vi avtalte i utgangspunktet å bruke rundt 400 - 500 kr på julekalenderen, men det har nok blitt litt mer - kanskje i underkant av 1000 kr på hver kalender.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder