Hedmark Senterparti deler bekymringen til mange som bor i ulveutsatte kommuner i fylket og har vedtatt å gå inn for at disse skal få rett til å anskaffe pepperspray til selvforsvar. Disse ulvene er fotografert på Langedrag. Foto:Øyvind Nordahl Næss,VG

Sp vil tillate pepperspray mot ulv

Hedmark Senterparti vedtok lørdag en resolusjon hvor de går inn for at alle som bor i ulveutsatte strøk skal kunne skaffe seg
pepperspray til selvforsvar.

Artikkelen er over fem år gammel

Vedtaket kom under fylkeslagets årsmøte på Elverum lørdag, melder Hamar Arbeiderblad.

– De som har ulven tett innpå seg, særlig i Trysil, Engerdal og deler av Østerdalen, opplever en utrygghet. Den må vi ta på alvor. De ønsker pepperspray som våpen for å beskytte seg. I dag er pepperspray registrert som våpen og ikke tilgjengelig for folk flest, sier førstekvinne Aasa Gjestvang i Hedmark Senterparti til avisen.

«Folk opplever at ulv beveger seg inne i boligområder og på gårdsplasser, der den skaper frykt. Det er farlig når ulv lærer at den ikke har noe å frykte av menneskene», står det blant annet i vedtaket.

Stortingsrepresentant, Trygve Slagsvold Vedum fra Stange i Hedmark, støttet også pepperspray-resolusjonen. Men han er ikke sikker på om den vil føre til noe:

– Jeg skal se på om dette er noe å ta med videre til nasjonalt nivå. Jeg forstår godt at folk på Slettås og andre områder i Hedmark føler seg utrygge på grunn av ulven, sier Vedum til avisen.

Les også

Mer om

  1. Ulv
  2. Senterpartiet (Sp)

Flere artikler

  1. Vil bruke pepperspray mot ulv

  2. WWF om ulveforslag: – Heller pepper enn kuler

  3. Trygve Slagsvold Vedum: Målet er å bli større enn Frp

  4. Erna om Sp-Trygves suksess: Utnytter folks uro og tegner skremmebilder

  5. Etter Støres skatteplan: Ap faller kraftig

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder