19-åringens forsvarer: – Han skulle ønske at rollene var byttet om

Innrømmer å ha drept skolekameraten og ranet veikro

MANDAL (VG) Den 19 år gamle mannen innrømmet onsdag kveld i avhør at han skjøt og drepte en medelev i Mandal. Ifølge mannens forsvarer har siktede det svært tungt.

  • Camilla Tryggestad Visjø
  • Petter Emil Wikøren
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det var klokken 11.39 at politiet fikk meldinger om en skyteepisode i en bolig i Ime i Mandal. Inne i huset fant politiet en ung mann død.

Kort tid etter ble en 19 år gammel mann pågrepet i forbindelse med drapet. De to var begge elever ved Mandal Videregående skole, bekrefter rektor ved skolen, Oddvar Haaland, til VG.

Den drapssiktede 19-åringen har onsdag kveld sittet i et tre timer langt avhør. Under avhøret innrømmet han at han tok livet av skolekameraten. Politiet har foreløpig ikke tatt stilling til om han erkjenner straffskyld. Det opplyser politioverbetjent i Mandal, Nils Olaf Holbek til VG.

Var kamerater

– Disse var bekjente av hverandre, men mer enn det kan vi ikke si nå. Vi er ikke ferdige med å avhøre ham, men vi har avsluttet for i dag, sier Holbek.

19-åringens forsvarer, Sveinung Søndervik Johnsen, sier til VG onsdag kveld at siktede tar det fryktelig tungt. De to var ifølge forsvareren kamerater.

– Han skjønner hva det er han har gjort, og sier han skulle ønske at rollene var byttet om, at det var han som var død. Det sier jo litt, sier Johnsen.

Han vil foreløpig ikke kommentere hva 19-åringen har forklart i avhør.

Truet betjeningen med pistol

Like i etterkant av drapet, ble en veikro på Valand ranet for en flaske vann.

Holbek bekrefter at 19-åringen sto bak ranet.

– Han erkjenner de faktiske forholdene der også, sier Holbek til VG.

Mannen skal ha truet betjeningen med en pistol.

Politiet vil onsdag kveld ikke uttale seg ytterligere om saken, hvilken relasjon de to hadde eller om hendelsesforløp.

– Vi sier oss ferdige for i kveld, og vil gjenoppta arbeidet torsdag, sier politioverbetjenten.

19-åringen blir fremstilt for varetektsfengsling torsdag. Påtalemyndigheten vil da be om fire uker med brev- og besøksforbud, derav to uker i isolasjon.

– Mange er fortvilet

Klokken 20.30 opplyser politiet til VG at krimteknikerne har gitt seg for dagen.

– Det gjenstår fortsatt å avhøre noen vitner, men det vil ikke bli gjort i kveld. De pårørende er varslet, men vi venter fortsatt på bekreftelse på identiteten til offeret for å kunne offentliggjøre navn. Dette vil ikke skje før tidligst torsdag, sier politioverbetjent i Mandal, Nils Olaf Holbek.

Rektor ved skolen, Oddvar Haaland, forteller at både elever, lærere og et kriseteam fra kommunen er til stede på skolen. Han sier at stemningen er trykket.

– Det er mange elever som er fortvilet. Navnene er ikke frigitt enda, og det er derfor mye redsel og frykt for det som har skjedd. Mange har jo hørt rykter, men vi har enda ikke bekreftet hvilke elever dette gjelder, sier han til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder