23 arrestert etter casuals-masseslagsmål i Bergen

INNENRIKS

23 personer er pågrepet etter et masseslagsmål i Fyllingsdalen i Bergen. Politiet opplyser at alle de pågrepne trolig er tilknyttet casualsmiljøet til Vålerenga og Brann.

Publisert: Oppdatert: 24.05.14 23:35

Like etter klokken 20 lørdag kveld ble politiet tilkalt til Ortun skole i Fyllingsdalen, hvor rundt 50 mennesker hadde barket sammen i et vilt slagsmål, melder Bergens Tidende.

Ifølge avisen skal de fleste involverte være i 20-30-årsalderen. Flere av dem skal være skadet og hentet av ambulanse. Politiet melder i 21-tiden at de har kontroll på stedet.

HAR DU BILDER, VIDEO, TIPS ELLER INNSPILL?2200@VG.NO || SMS/MMS til 2200 || 22000000

Politiets innsatsleder, Gisle Antun, bekrefter overfor BA at det trolig er snakk om et sammenstøt mellom voldelige fotballsupportere, i forbindelse med morgendagens fotballkamp mellom Brann og Vålerenga.

- Dette er trolig tilreisende i forbindelse med fotballkampen og sannsynligvis en avtalt slåsskamp. Tre er kommet til skade. Vi har kontroll på flere av dem. Morgendagens kamp er en såkalt høyrisikokamp, så vi var forberedt på at dette kunne skje, sier Antun.

Risikerer store bøter

Innsatslederen opplyser at de pågrepne blir fraktet videre til politikammeret i Bergen og etter hvert bortvist fra byen.

- De risikerer bøter opp mot 45.000 kroner. Det er det opp til politiadvokaten å avgjøre, men det ble resultatet for to menn fra Bergen som var i bråk i Oslo i fjor.

Jourhavende Rune Malt i Hordaland politidistrikt bekrefter overfor Bergens Tidende at de involverte risikerer å måtte punge ut i dyre dommer.

- Dersom dette kan knyttes til den forestående kampen mellom Brann og VIF, så vil vi ha et relativt strengt bøteregime, sier Malt.

I 23-tiden lørdag kveld bekrefter operasjonsleder i Hordaland politidistrikt overfor VG at de er i ferd med å skrive ut bøter til de involverte og at bøtenivået trolig vil ligge på rundt 30.000 kroner.

VIF-Brann-masseslagsmål i 2009

I 2009 ble totalt 42 personer innbrakt etter at de hadde møttes for å slåss - flere forskjellige steder i Oslo, blant annet på Nationaltheatret stasjon og Carl Berner.

VGTV: Se video fra masseslagsmålet i Oslo her!

I fjor ble tre pågrepet etter et brutalt masseslagsmål rett utenfor Ullevaal stadion.

Begge ganger dreide det seg også om rivaliserende fotballpøbler fra Bergen og Oslo.

«Casuals» er en betegnelse på voldelige fotballsupportere som gjerne ikler seg bestemte typer merkeklær. Forskjellige grupper er gjerne fans av hver sin klubb og avtaler å møte rival-klubben i forbindelse med fotballkamper.

Kulturen i Norge er relativt liten, men har i løpet av de siste årene fått mye oppmerksomhet på grunn av flere stygge voldsepisoder.

Fyllingsdalen. 20 personer innbrakt til arresten etter masseslagsmål ved Ortun skole.. Personer tilknyttet casualsmiljø — Hordalandpolitiops (@Hordalandpoliti) 24. mai 2014