STAS: Karl Holmen hadde selv hest da han var ung, og har tatt stor del i barnebarnet Susans hesteinteresse. Derfor var det ekstra stas å treffe shetlandsponnien Bolla på sykehjemmet. Foto:Susan Holmen,

Karl (89) fikk besøk av ponnien «Bolla» på sykehjemmet

89 år gamle Karl Holmen var ikke i form til å komme til stallen. Da fikk han storfint besøk på sykehjemmet.

Linn Johansen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

89-åringen er ikke sprek nok lenger til å besøke stallen selv, men da en av hestene til barnebarnet Susan Holmen (30) hadde født et føll, ville han gjerne se hesten.

Det lot seg ikke gjøre å ta med mor og den nyfødte ponnien til Stavern sykehjem. Men den 15 år gamle mini shetlandsponnien Bolla ble en verdig erstatter.

ARRANGØREN: Susan Holmen (30) tok med seg shetlandsponnien på besøk til farfar. Foto:Privat,

– Jeg har alltid vært glad i hest. Vi hadde hest hjemme da jeg var guttunge. Det var en Gudbrandsdalshest, en skikkelig arbeidshest som ble brukt i skogen, sier 89-åringen til lokalavisen Østlands-Posten, som først omtalte saken.

Det var barnebarn og hestejente Susan som onsdag arrangerte det storfine besøket på Stavern sykehjem.

– Det var faktisk en veldig enkel prosess. Jeg spurte ei som jobbet på sykehjemmet om hun kunne hjelpe meg å arrangere dette, og etter et par dager var det gjort! sier Susan Holmen til VG.

Hadde gledet seg

Hun forteller at farfaren hadde gledet seg og ble veldig glad da «Bolla» kom på besøk.

– Han syntes det var veldig koselig. Det samme gjorde de andre på sykehjemmet. De syntes det var veldig spesielt å ha en hest på besøk, sier Susan, som senere tok en rundtur med «Bolla» til de andre pasientene på sykehjemmet.

– Hun er rolig rundt mennesker, så det gikk veldig fint, sier hun.

Karl Holmen har ikke hatt mulighet til å snakke med VG fredag, men har godkjent at VG publiserer saken.

På kloss hold: Sjekk Håvards reveselfie!

Avdelingsleder Inger Johanne Stensland ved Stavern sykehjem avdeling Bukta sier at besøket var en kjempesuksess.

– Dette var en veldig stor begivenhet, både for oss ansatte og beboerne. De syntes at dette var veldig morsomt, sier hun til VG.

FANT TONEN: Karl Holmen likte godt å få besøk av Bolla – og det gjorde de andre beboerne på sykehuset også! Foto:Susan Holmen,

«Bolla» vegret seg imidlertid for å gå inn på rommene, så Karl Holmen og de andre beboerne måtte ut i fellesarealene for å hilse på henne.

Les den utrolige historien: Katten Birgit kom hjem etter 13 år

Velkommen tilbake

Beboerne ble veldig spente da de fikk vite at det skulle komme en hest på besøk, og mange satt i fellesarealene og ventet at «Bolla» kom på rundtur.

– Da jeg først ble spurt om dette skulle la seg gjøre, så tenkte jeg først på praktiske ting, som om gulvet ville tåle det. Men så tenkte jeg bare at «nei, det blåser jeg i», og vi bestemte oss for å få det til, sier hun.

Ble funnet i sin døde eiers armer: Nå er hunden Emma på bedringens vei

Stensland ser på besøket som en utelukkende positiv opplevelse.

– Det var ingen beboere som ble redde, og «Bolla» oppførte seg veldig fin. Hun er hjertelig velkommen tilbake, dersom det skulle la seg gjøre, sier hun.

Og gulvet – det gikk det også bra med.

– Ja, det gamle linoleumsgulv tålte såpass. Det eneste vi måtte gjøre i ettertid var å børste opp noen hestehår, men det gjør vi gjerne igjen, sier Stensland.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder