TIL SALGS: Politiet i Buskerud selger den 16,1 fot lange gummibåten (4,9 meter) som ble brukt under Utøya-aksjonen 22. juli. Foto: Nils Bjåland

TIL SALGS: Politiet i Buskerud selger den 16,1 fot lange gummibåten (4,9 meter) som ble brukt under Utøya-aksjonen 22. juli. Foto: Nils Bjåland

Politiet trekker båtannonsen fra Finn.no

(VG Nett) Nordre Buskerud politidistrikt reagerte lynraskt da de fikk kritikk for at de solgte «tabbebåten» til høystbydende på Finn.no.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Annonsen er allerede fjernet.

Etter at VG kom ut på gaten torsdag, sendte politiet ut en pressemelding hvor de hevder at båten som brøt sammen på vei ut til Utøya ble lagt ut for salg på grunn av «en misforståelse».

- Jeg kjente ikke til dette, forteller stabssjef Magne Rustad.

- Men VG snakket med deg i går om båtsalget?

- Jeg har kommet tilbake fra ferie og dette var nytt for meg. Men jeg kunne ikke gå inn i en diskusjon i samtalen der og da. Vi forstår at dette ikke er tidspunktet for å vurdere salg, sier Rustad til VG Nett.

- Hva skjer med båten nå?

- Vi tar hånd om båten mens etterforskningen pågår, så får vi komme tilbake til hva vi skal gjøre med den etterpå. Jeg antar at den ikke vil bli solgt på det åpne markedet, forteller stabssjefen.

Kritiserte båtsalget

FAKSIMILE: Den opprinnelige annonsen på Finn.no

I dagens VG reagerer blant annet bistandsadvokat Arne Seland sterkt på båtsalget.

- Man har jo holdt tilbake kritikk mot politiet for å gi dem tid til å komme til bunns i alt, og så skal de nå nærmest lodde ut denne båten som om det var et karneval, sa Seland.

La du inn bud på politibåten?Kontakt VGs journalister her.

Også kriserådgiver Gunnar Angeltveit reagerte med vantro på båtsalget.

- Denne båten har så minimal verdi for Nordre Buskerud politidistrikt, at var jeg dem ville jeg heller senket, brent eller gravd den ned. Omsetningen av denne båten kan lett bli oppfattet som en hån mot dem som mener at bruken av denne forsinket politiets innsats. Jeg synes dette er så klønete at det er helt ille, sa Angeltveit.

Forstår kritikerne

I ettertid ser Nordre Buskerud politidistrikt at båten ikke skulle vært lagt ut for salg.

- Jeg forstår veldig godt at noen reagerer på dette, og at det oppfattes som ufølsomt. Båten skulle aldri vært lagt ut for salg, sier Magne Rustad til VG Nett.

Båten ble lagt ut for salg 20. august. Politiet tok imot bud på SMS og startet budrunden på 5.000 kroner. Høyeste bud etter 14 dager stakk avgårde med gummibåten.

- Interessen er veldig bra, sa Hauk Jørgen Nyhus til VG i går, servicemann for politiet i Nordre Buskerud, og ansvarlig for salget.

Ifølge ham visste alle som ringte at dette er båten som politiet forsøkte å bruke ut til Utøya. Budene var allerede i går kommet opp i 17.500 kroner.

Båten ble lagt ut for salg uten påhengsmotor.

Etter skytemassakren på Utøya har Nordre Buskerud politidistrikt kjøpt inn en 18-fots Buster aluminiumsbåt med 115-hesters motor, samt en 17-fots pioneer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder