SPONSER RUSSEDATTER: Den Norske Turistforening har sponset russebussen til generalsekretær Kristin Krohn Devolds datter med 5.000 kroner. Foto: Terje Bringedal

SPONSER RUSSEDATTER: Den Norske Turistforening har sponset russebussen til generalsekretær Kristin Krohn Devolds datter med 5.000 kroner. Foto: Terje Bringedal

DNT Ung refser sponsing av russebuss

Turistforeningen sponser russebussen til Krohn Devolds datter

(VG Nett) Kontingenten til nærmere 30 unge medlemmer i DNT har gått til å sponse russebussen til generalsekretærens datter. DNT Ung ville brukt pengene på en annen måte.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Ifølge NRK har foreningen som politikk at de ikke sponser. Men i år gjør de altså et unntak. Russsebussen til Krohn Devolds datter blir sponset med 5.000 kroner.

- Vanligvis sponser vi ikke i det hele tatt, men vi har i det siste hatt fokus på ungdom og ønsker flere medlemmer i DNT Ung. Vi synes da det hadde vært morsomt med en russebuss hvor vi hadde en person til stede som kunne være ansvarlig for at det var en ordentlig buss vi sponset, sier markedssjef i Turistforeningen, Egil Hurum til NRK.

Han sier at Krisin Krohn Devold ikke har vært involvert i avgjørelsen om å sponse russebussen.

Krohn Devold ønsker ikke å kommentere saken overfor VG Nett.

HAR DU TIPS OM RUSSEN?KONTAKT VG NETTS JOURNALISTER HER.

FEIL PENGEBRUK: Leder Karoline Burdahl Teien i DNT Ung reagerer på at Turistforeningen velger å sponse en russebuss. Foto: DNT Ung

- Feil pengebruk

DNT ung mener sponsingen av russebussen er en feilprioritering.

- Vi har ikke visst noe om dette, men dette er ikke noe vi ville prioritert å bruke penger på. Jeg synes i hvert fall ikke at man skal kalle dette en satsing på ungdom, sier leder Karoline Burdahl Teien i DNT Ung til VG Nett.

Hun har et bedre forslag om hva man kunne ha brukt pengene til:

- Jeg ville heller brukt penger på turglad ungdom som reiser rundt på ungdomsskoler og forteller om fantastiske turopplevelser. 5.000 kroner er ikke så mye penger, men vi synes det er et feil signal å sende, sier Burdahl Teien.

- Vi sponser ikke

Turistforeningen er en ideell organisasjon som får inntektene sine fra sponsorer og fra myndighetene som gir økonomisk støtte til prosjekter. DNTs penger skal få folk ut på tur.

Styreleder Tom Ivar Bern sier at han ikke kjente til at Turistforeningen har gitt penger til russefeiringen til Krohn Devolds datter.

- Det er veldig enkelt: Vi sponser ikke, vi sponses, sier Bern til NRK.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder