ORVILLECOPTER: Her når katten Orville nye høyder etter at eieren hans har gjort han om til et evigvarende kunstprosjekt som helikopter. Foto: Cris Toala Olivares / REUTERS NTB Scanpix

Katten Orville ble motorisert helikopter etter sin død

(VG Nett) Katten til kunster Bart Jansen har bokstavelig talt fått vinger. Nå har kunsteren stoppet ut katten, og gjort den om til et helikopter.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Katten Orville fikk et brutalt møte med en bil og døde dessverre av skadene. Men for kunstner og katteeier Bart Jansen ble det derimot ingen trist begravelsesseremoni i bakhagen med kjente og kjære. Han valgte heller å forevige katten sin med et noe utradisjonelt kunstverk.

- Den er halvt katt og halvt maskin, sier Jansen til Fredriksstad Blad.

Fikk hjelp av pilot

Som en evig hyllest valgte Jansen å gjøre om Orville til et flyvende helikopter. Først fikk han katten stoppet ut, deretter tok han kontakt med en pilot som ga Orville vinger.

For mange virker dette spesielt, noe taksidermist Knut Bakken i Brumunddal er enig i.

- Jeg har jobbet i dette yrket i over 30 år, vi stopper ut mye rare dyr, men dette er det sprøeste jeg har hørt om, sier han.

Saken fortsetter under bildet...

PILOTHJELP: Piloten Arjen Beltman har sørget for motor og flymekanisme. Mannen på bildet er kunstneren selv. Foto: Cris Toala Olivares / REUTERS NTB Scanpix

Stilles ut på kunstfestival

Bakken har ikke sett bildene, men sier det å stoppe ut husdyr slett ikke er uvanlig. Mange ønsker å ha husdyrene sine selv etter sin død, enten som pynt i stua eller som et fint minne på peishylla. Dette derimot syns han strider mot «naturen».

- Jeg har stoppet ut alt i fra papegøyer til hunder og katter. Men målet er jo å gjenskape dem slik de var i utgangspunktet. Flyvende katter er heldigvis ikke noe vi ser til vanlig og dette virker svært spesielt, sier Bakken.

Bart Jensen derimot synes ideen var god. Kunstverket av katten hans, som har fått det luftige navnet Orvillecopter, henger nå høyt til utstilling på Kunstrai kunstfestival i Amsterdam.

- Orville, som er oppkalt etter den berømte piloten Orville Wright, vil snart fly høyt med fuglene. Han elsket fugler, og på fødelsesdagen hans vil han få kraftige motorer og flere rekvisitter, sier Jansen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder