Kjøpte «nytt» minnekort - fikk med pikante bilder

(VG Nett) Da Kristoffer Nilsen onsdag kom hjem til leiligheten sin i Volda etter å ha kjøpt nytt minnekort til mobilen sin fikk han seg litt av en overraskelse.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

IKKE AKKURAT NYTT: Dette minnekortet, som Kristoffer Nilsen kjøpte på Euronics i Volda onsdag, viste seg å være brukt. Foto: Privat.

- Jeg fikk litt bakoversveis, kan du si.

26-åringen hadde tidligere på dagen vært innom den lokale Euronics-butikken i Volda for å skaffe seg nytt minnekort til mobilen. Der hadde de én brikke igjen på 1 gigabyte, som passet til hans telefon. Men siden pakken allerede var åpnet, stusset Nilsen litt.

15-20 bilder

- Da sa han som betjente meg at det hadde vært en annen innom og prøvd kortet til sin telefon, men siden det ikke hadde passet hadde de hengt det opp igjen. Kortet skulle være helt nytt, forteller Nilsen.

Han betalte derfor de 297 kronene kortet koster og tok det med seg hjem. Vel hjemme puttet han kortet inn i telefonen. Det var da sjokket kom.

- Jeg fant 15-20 bilder der. Noen av de var ganske pikante, sier Nilsen.

På flere av bildene er en jente, trolig i tenårene avbildet i bare truse og bh. En gutt, også han trolig i tenårene, er også avbildet. På noen bilder er de to avbildet i lag, mens de kysser.

- Jenta er avbildet i forskjellige positurer. På et bilde ser du så mye du kan se før du ser alt.

- Uforståelig

Det første Kristoffer Nilsen tenkte da han så bildene var egentlig ikke hva som var på dem, men at han følte seg lurt av butikken som hadde solgt han et brukt kort.

Daglig leder i Euronics, Volda, Hans Kvammen, er imidlertid like sjokkert som kunden når han får høre hva som har skjedd, og tror ikke at Nilsen er blitt forsøkt lurt.

- Det forekommer, slik han ble fortalt, at vi åpner kortene fordi det er folk som vil prøve om de passer. Dersom de ikke gjør det, legger vi dem inn i pakken igjen og selger dem til andre. Men hvordan et kort med bilder på har havnet der forstår jeg ikke. Jeg har verken et godt eller dårlig svar på det, sier Kvammen.

Det var ikke han som solgte det aktuelle kortet, og vil derfor ikke spekulere i hva som har skjedd i dette tilfellet, men sier at han tidligere har opplevd at kunder har kommet inn med et nesten nytt kort som har vært ødelagt.

- Da er vi som regel greie og lar de få et nytt. Det kan jo hende at noen har lagt det gamle i innpakningen til det nye, og så hengt det opp ved en feiltakelse, sier den daglige lederen.

Han beklager overfor kunden som nå fikk det brukte kortet.

- Jeg kan love at vi skal ordne opp i dette, og gi han et nytt kort dersom han kommer innom oss, sier Kvammen.

Det var ingen andre ting lagret på kortet enn bildene. Kristoffer Nilsen presiserer at han ikke har vist frem bildene til andre. Kortet vil han returnere til Euronics.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder