ANGREPET BAKFRA: Her ved bussholdeplassen i Fossveien i Bærum skal kvinnen ha blitt angrepet og blitt lagt i en mørk bil. Foto: MAGNAR KIRKNES

Kidnappingsdramaet: - Savnet kvinne (26) ville flytte

Før hun forsvant, skal den savnede kvinnen (26) ha kommet med en hemmelig erkjennelse: Hun ville reise hjemmefra.

Tora Bakke Håndlykken
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Det forteller en nær venninne av den savnede kvinnen. Det har gått fem døgn siden den norskpakistanske 26-åringen forsvant på Høvik i Bærum. Kvinnen ringte selv til politiet fra bagasjerommet på en bil, og varslet om at hun var blitt kidnappet.

VG kan i dag fortelle om oppsiktsvekkende betroelser som 26-åringen ga til sin gode venninne kort tid før hun forsvant:

Ny identitet

Kvinnen fortalte at hun ønsket å flytte hjemmefra og å skaffe seg en ny identitet. Men hun visste ikke om hun turde å gjennomføre det.

Til venninnen har 26-åringen også fortalt at foreldrene hadde forsøkt å overtale henne til å gifte seg med en mann i Pakistan, noe kvinnen bestemt ikke ønsket.

Les også:Forsvunnet kvinne søster til NRK-profil

VG er kjent med at politiet har spurt den savnede kvinnens søster, om 26-åringen følte press fra familien til å gifte seg. Søsteren skal ha avvist at 26-åringen hadde blitt utsatt for press.

- Vi har gjort en rekke vitneavhør. Hvordan vi tolker innholdet i de ulike vitneavhørene, holder vi for oss selv, sier politioverbetjent Olav Brubakk ved Asker og Bærum politidistrikt til VG.

Les også:Ringte politiet fra bagasjerommet

Siden midten av januar skal både kvinnens mor og far ha vært på ferie i Pakistan. Søsteren forteller at foreldrene ønsket å ta med et bilde av en mulig partner, hjem til sin 26 år gamle datter.

Skjult kjæreste

Den savnede kvinnen hadde en skjult kjæreste i Norge, ifølge venninner. Denne mannen er avhørt av politiet.

- Mannen ble avhørt som vitne, da vi ble klar over at han angivelig var kvinnes kjæreste. Gjennom etterforskningen har vi dannet oss et bilde av personer og miljøer i denne saken, sier politioverbetjent Olav Brubakk ved Asker og Bærum politidistrikt.

Onsdagen da hun ble meldt savnet, var 26-åringen på vei til jobb i en butikk i Oslo sentrum. Kvinnen skal allerede i den første nødsamtalen med politiet ha pekt ut en navngitt norskpakistaner (28) som mulig bakmann.

Les også:- Vitne kan ha sett bortføringen

28-åringen skal ha vært håpløst forelsket i den savnede kvinnen, og senest for to uker siden kontaktet han kvinnen per sms.

Den 28 år gamle drosjesjåføren ble fredag varetektsfengslet i fire uker. Allerede under rettsmøtet var den savnede kvinnens problemer i privatlivet et tema. Asker og Bærum tingrett mente det var skjellig grunn til mistenke mannen, men skriver følgende om kidnappingen:

«Selv om hennes kontakt med politiet trekker i retning av at det foreligger en kidnapping, er dette likevel ikke gitt.»

Nekter

- Jeg håper politiet etterforsker bredt i denne saken og også ser på forhold med utgangspunkt i kvinnens personlige problemer, sier 28-åringens forsvarer Petter Sørensen.

Hans klient nekter straffskyld. Advokat Harald Stabell bistår familien i saken.

- Familiens eneste mål er at hun skal bli funnet. De vurderer fortløpende om de ønsker å gå ut med navn og bilde, sier Stabell.

Han vil ikke kommentere opplysningene som blir gitt av familie og venner.

- Jeg reagerer på at utdrag fra politiavhør blir omtalt. Det innholdsmessige får jeg heller komme tilbake til senere, sier Stabell.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder