Bedriftsforsamlingens leder i Troms Kraft trekker seg

(VG Nett) Bedriftsforsamlingens leder i Troms Kraft, Tor Zachariassen, gikk på dagen i går.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Det skriver Troms Kraft i en pressemelding.

Bakgrunnen er at avisen iTromsø torsdag skrev at Zachariassen hadde leid inn pr-rådgiver Jan Erik Larsen i First House. Larsen skulle ifølge avisa jobbe for å for å få flertall for Troms Krafts eierskapsmelding på Troms Krafts representantskapsmøte 16. september.

Regningen for pr-tjenestene skulle Troms Kraft ta, ifølge avisen.

Saken ble avslørt etter at noen eposter ble stjålet fra kontoret til ordfører Arild Hausberg (Ap).

Epostene viste ifølge iTromsø at flere Ap-politikere jobbet sammen for å få vedtatt eierskapsmeldingen.

- Her har altså Arbeiderpartiet hyrt inn et lobbyselskap, og latt Troms kraft ta regninga, for å overtale sin egen eier til å endre strategi for selskapet. En meget alvorlig sak, sier Høyres gruppeleder i Tromsø kommunestyre, Øyvind Hilmarsen, til TV 2 Nyhetene i går.

- Kunne ha gjort det selv

- Vi jobber med en strategimelding så hadde jeg brukt et kommunikasjonsbyrå til å hjelpe meg litt med strategien for dette. Det var kritikk i det, noen mente det var galt internt i arbeiderpartiet og flere av dem som jobber her, derfor trekker jeg meg, sier Tor Zachariassen, som nå har gått av som bedriftsforsamlingens leder, til VG Nett.

- Jeg har gjort noe som ikke er forenelig med det jeg skal gjøre og det var kritikkverdig. Jeg ser i ettertid at dette kunne jeg ha gjort selv, uten å bruke noen, sier han.

Troms Kraft har de siste dagene fått mye oppmerksomhet etter at det ble kjent de hadde gitt 200.000 kroner til Senterpartiet. Både Troms Kraft og Eidsiva Energi, som også har gitt penger, har flere store konsesjonssøknader inne hos Olje - og energidepartementet (OED) og Norges vassdrags - og energidirektorat, som er underlagt OED. Men Zachariassen sier dette overhodet ikke er grunnen til at han velger å gå nå.

- Dette er to helt forskjellige saker og det er ikke derfor jeg går av, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder