REFSET SANDBERG: Jens Stoltenberg og LO-leder Roar Flåthen ga krass kritikk til Frp-nestleder Per Sandberg under LOs kartellkonferanse på Gol onsdag. Foto: Scanpix

Jens Stoltenberg slakter Per Sandbergs terrorutspill

GOL (VG Nett) Ap-lederen sier han forstår godt at utspillet vakte kraftige reaksjoner blant Arbeiderpartiets representanter på Stortinget.

Artikkelen er over åtte år gammel

- Jeg forstår at veldig mange ble opprørt over at han sa at Ap har spilt en offerrolle etter 22. juli. Mange ble drept og det er de som er ofre. Derfor er det riktig og viktig at Sandberg har beklaget sine uttalelser, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Han er på LO Stats Kartellkonferanse ved Pers Hotell på Gol.

Tidligere på konferansen fikk Sandberg også kraftig refs av LO-leder Roar Flåthen.

- Det Sandberg sa i formiddag om at Ap skal ha utnyttet tragedien som rammet oss 22. juli, er useriøst og uakseptabelt og fletter seg inn i køen av slike utspill fra Per Sandberg, sa Flåthen.

VGTV: Se Sandbergs uttalelse i Stortinget her

SAKEN: Per Sandberg i Stortinget: - Ap har til de grader spilt et offer etter 22. juli

Skrøt av Stoltenberg

Flåthen skrøt samtidig av statsminister Jens Stoltenberg.

- Jeg vil snarere takke Jens og regjeringen for jobben de har gjort etter 22. juli. I alle møter jeg har hatt internasjonalt, har Jens fått skryt for måten han har taklet den forferdelige tragedien på, sa Flåthen på LO Stats Kartellkonferanse på Gol mens Stoltenberg satt i salen.

Ap-lederen ønsker ikke å kommentere Frp-nestlederens sjokkuttalelser før han senere i dag skal holde sin tale på møtet.

Angrep Arbeiderpartiet

Slakten kommer etter at Sandberg i Stortingets spørretime i formiddag sa at Ap hadde utnyttet en offerrolle etter tragedien som rammet Norge 22. juli. Dette sa Sandberg:

AP-HELGA: - Som om noen vrir en kniv i et åpent sår

- La meg først slå fast at det er ingen som prøver å spille noe offer her. Hvis det er noen som prøver å spille offer etter 22. juli, så er det til de grader Arbeiderpartiet. Og det bør de også gjøre, for de var et av de store ofrene. Det har tydeligvis Arbeiderpartiet lagt en strategi på, å videreføre denne debatten gjennom å angripe Fremskrittspartiet, sa Sandberg fra Stortingets talerstol.

Han har i ettertid lagt seg flat og beklaget sin uttalelse.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder