KAN SAMMENLIGNES: Det mener Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde. Foto: AP

Frp-politiker sammenligner hijab med Ku Klux Klan

Å iføre barna sine hijab er like ille som å sette på dem en Ku Klux Klan-hette, mener fylkesleder Christian Tybring-Gjedde i Oslo Frp.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Den siste uken har hijab-debatten blusset opp igjen, etter at et flertall i Oslo SV gikk inn for å vurdere et nasjonalt forbud mot hodeplagget i skolen. Også utdanningsminister Kristin Halvorsen har uttalt seg kritisk til plagget. Høyres Erling Lae har på sin side uttalt at hijab-debatten er preget av «dobbeltmoral og snerpete formynderholdning». Han ønsker ikke et forbud.

Les også:Synes hijab-debatten er for snever

Nå fyrer Frps Christian Tybring-Gjedde løs mot Høyre-politikeren og kaller ham «grenseløst naiv».

- Norge bør nå ta et knallhardt oppgjør med islamiseringen som skjer rett foran øynene på oss, sier Tybring-Gjedde til Dagsavisen.

- Når foreldre tar hijab på barna sine, er det for meg like ille som om de skulle tatt på dem Ku Klux Klan-kapper. Ingen ville vel godtatt det, sier han videre.

Debatt:«Hijaben er et politisk symbol»

MANNEN BAK UTSAGNET: Christian Tybring-Gjedde (Frp). Foto: SCANPIX

Frp-politikeren kaller hijab «en religiøs tvangstrøye» som barn ikke har bedt om å få ta på seg.

- Hijab er ikke et uskyldig tøystykke slik Erling Lae forsøker å framstille det. Hijab er et uniformsplagg som symboliserer tilhørighet til det muslimske fellesskapet, kvinnelig «renhet», samt underkastelse for Allah, sier Tybring-Gjedde.

Les også:Vil ikke ha hijabforbud i skolen

Han mener forbud mot hijab i grunnskolen er nødvendig for å gi jenter med muslimsk tro mulighet til å bli integrert i det norske samfunnet.

Det er nå ett år siden hijab-debatten raste sist. Den gang var det justisminister Knut Storberget som til slutt måtte gå tilbake på et forslag om å tillate hijab-bruk i politiet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder