KALT INN SOM VITNE: Farens forsvarer, Frode Wisth (i midten), kalte inn den voksne sønnen som vitne i ankebehandlingen av Alvdal-saken. Det resulterte i nye overgrepsanklager mot hans klient. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

KALT INN SOM VITNE: Farens forsvarer, Frode Wisth (i midten), kalte inn den voksne sønnen som vitne i ankebehandlingen av Alvdal-saken. Det resulterte i nye overgrepsanklager mot hans klient. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Voksen sønn anmelder Alvdal-tiltalt for overgrep

Nok en ny anmeldelse i den omfattende overgrepssaken

HAMAR (VG Nett) Da sønnen ble kalt inn som vitne i ankebehandlingen i Alvdal-saken, forsto han at han måtte fortelle sannheten. Sønnen anklager nå faren (46) for grove seksuelle overgrep.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Sønnen, som er i 20-årene, er det tredje av 46-åringens fire barn som anklager ham for overgrep. De angivelige overgrepene ble anmeldt til Hedmark politidistrikt mandag.

Etter det VG Nett kjenner til har sønnen forklart seg inngående om grove og gjentatte seksuelle overgrep til politiet. Overgrepene skal ha funnet sted på 90-tallet. Anmeldelsen dreier seg om seksuell omgang med barn under ti år.

- Dette har vært en belastning for ham i lang tid, og jeg opplever det som om han er lettet over endelig å kunne fortelle om dette. Han har aldri fortalt om dette til noen tidligere, sier bistandsadvokat Aina Helene Tvengsberg til VG Nett.

KONTAKT VG NETTS JOURNALIST OM OVERGREPSSAKER.

MØTER I RETTEN: Bistandsadvokat Aina Helene Tvengsberg møter i lagmannsretten fredag for å støtte sin klient som er kalt inn som vitne i ankebehandlingen av Alvdal-saken. Foto: Robert Eik

Kan bli tema

Sønnen er halvbroren til to av ofrene i Alvdal-saken. Den anmeldte faren ble i Nord-Østerdal tingrett i vinter dømt til fengsel i fire år for å ha medvirket til seksuelle overgrep mot sin yngste sønn.

Statsadvokat Iris Storås bekrefter at politiet i Hedmark har mottatt en anmeldelse.

- Jeg er opplyst om at det har blitt mottatt en anmeldelse. Utover det, ønsker jeg ikke å si så mye om den, sier Storås til VG Nett.

Hun utelukker ikke at anmeldelsen kan bli et tema i lagmannsretten.

Sannhetsplikt

Sønnen er fredag kalt inn som vitne i ankebehandlingen i Alvdal-saken som går for Eidsivating lagmannsrett i disse dager. Det er forsvareren til faren som har kalt inn mannen i 20-årene som vitne.

Ifølge bistandsadvokaten er grunnen til at sønnen nå velger å fortelle sin historie sammensatt.

- Når man skal vitne i retten, er det et krav om at man forteller sannheten. Da min klient leste at han var kalt inn som vitne i ankesaken, kontaktet han meg og fortalte at han hadde en helt annen historie å fortelle, sier Tvengsberg.

Bistandsadvokaten oppgir plikten om å forklare seg sannferdig og den belastningen det har vært å følge den massive mediedekningen av Alvdal-saken som grunner til at mannen i 20-årene nå anmelder faren.

- Alvdal-offers forklaring hjalp

- I tillegg var det en utløsende faktor at halvsøsteren har forklart seg om seksuelle overgrep fra far, sier Tvengsberg.

I et avhør med politiet 15. april, fortalte halvsøsteren, et av ofrene i Alvdal-saken, om de seksuelle overgrepene som faren skal ha begått mot henne. Hun gjentok dette da hun vitnet i lagmannsretten i forrige uke.

Farens forsvarer, advokat Frode Wisth, er kjent med den nye anmeldelsen.

- Innholdet er i strid med det han har forklart tidligere. Vi får høre hva han har å si i retten først, før jeg kommenterer dette nærmere, sier Wisth til VG Nett.

Klienten hans stiller seg uforstående til overgrepsanklagene sønnen kommer med.

Nok en anmeldelse

Anmeldelsen fra mannen i 20-årene er den andre anmeldelsen som kommer i kjølvannet av Nord-Østerdal tingretts behandling av den omfattende overgrepssaken.

Mandag kunne VG Nett melde at de to hovedtiltalte i Alvdal-saken, en 46 år gammel kvinne og en 64 år gammel mann, er anmeldt for overgrep mot et nytt barn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder