RASENDE: Eli Hagen reagerer kraftig på måten ektemannen Carl I. Hagen, er blitt behandlet på av partiledelsen. Foto: Trond Solberg/VG

Eli Hagen om Siv Jensen: - Hvordan skal Siv klare å styre landet - som ikke klarer å takle slike filleting?

Eli Hagen er såret og skuffet over hvordan Siv Jensen har klart å hindre Carl I. Hagens inntreden i Nobelkomiteen.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Hun er i ferd med å miste all tillit til Siv.

- Hvordan skal hun klare å styre landet - hun som ikke klarer å takle slike filleting som dette, spør Eli Hagen.

VGTV: - Jeg fortjente ikke dette

Hun synes Siv Jensen er i ferd med å gi sin forgjenger, selve partibyggeren Carl I. Hagen en trist avskjed som en av landets mest sentrale rikspolitikere.

- Det taler jo litt for seg selv, da. Det er rett og slett trist at de menneskene han har skaffet gode jobber, ydmyker ham på denne måten. Ingen av dem hadde vært der de er nå uten Carls innsats. De hadde ikke engang vært på Stortinget, fordi partiet ikke hadde eksistert! Han bygget opp partiet fra null til 30 prosent og skaffet dem gode stortingsplasser. Men det har de nok glemt!

CARL OM FORHOLDET TIL SIV: - Hvilket forhold?

Hun er opprørt og sint på ektemannens vegne.

- Han sa jo i fra til Siv for to år siden om at det var to ting han ønsket seg: det ene var en plass i Nobelkomiteen, det andre var Riksrevisjonen. Han fikk ikke Riksrevisjonen. Nå kom han heller ikke inn i Nobelkomiteen. Dette er takken, sier Eli Hagen.

- Han var virkelig motivert for å komme inn i Nobelkomiteen?

- Han var veldig motivert. Men de ydmyker han, jo. De beholder en rådgiver der. Og Carl har sørget for at hun fikk 12 år der, Inger Marie Ytterhorn kunne også unnet Carl de siste årene av hans politiske liv i Nobelkomiteen. Jeg tror at hadde Siv spurt Inger Marie Ytterhorn om hun kunne tre til side fra komiteen, tror jeg kanskje at Inger Marie hadde godtatt det. Skjønt, jeg vet ikke! Hun er også veldig glad i å sitte i Nobelkomiteen, sier Eli Hagen, og legger til:

- Nå holdt partilederen i stedet helt tett om at Carl ønsket seg dit. Siv informerte ingen om hans kandidatur. Hun informerte ingen om det, ikke en gang lederen for valgkomiteen. Nå sier hun at hun er bare trist! Det låter bare hult! Den tristheten kunne hun selv hindret.

- Hvorfor foretrakk 25 medlemmer i stortingsgruppen Ytterhorn fremfor Carl?

- Det vet jeg jo ikke. Det må de svare for selv. Jeg regner med at de har god samvittighet? Og at de ikke har en dårlig smak i munnen når de gjør hva de har gjort mot sin gamle formann? Men den største skylden er det Siv som har. Dette er hennes ansvar. Ingen visste at Carl ønsket å være kandidat til Nobelkomiteen. Likevel burde det ringt noen bjeller og blinket noen røde varsellamper i gruppen når han ble foreslått i siste liten. Men det ble ingen debatt. Det ble ikke åpnet for det!

VGTV: - Jeg har ikke fortjent dette

Hun er tydelig på at både hun og ektemannen har vært ute en vinternatt før, og skal klare seg i gjennom også dette. Men hun frykter for at Siv Jensens håndtering av denne saken også kan skade partiet.

- Du, vi overlever dette veldig godt. Men samtidig er jeg jo bekymret for partiet. Politikken er bra, det er menneskene det er noe i veien med, sier Eli - på vei til røntgenundersøkelse.

Siv Jensen vil ikke kommentere saken overfor VG Nett.

- Jeg har sagt alt det jeg har å si i dag om det, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder