VIL BLI PARTILEDER: Heiki Holmås lar ikke det dårlige resultatet fra uravstemningen i Troms stoppe seg. Foto: Geir Arne Kippernes

Heikki Holmås står på til siste slutt

Heikki Holmås vil stå på til siste slutt i kampen om å bli SVs neste partileder. Han skal innom sju fylkesårsmøter før den avgjørende voteringen på det ekstraordinære landsmøtet 10. mars.

Artikkelen er over åtte år gammel

Hverken dårlig resultat fra uravstemning i Troms eller råd fra en partiveteran om å trekke seg tar motet fra Holmås. Heller ikke i valgkomiteen, som la fram sin innstilling mandag, var det mye å glede seg over. Bare to av åtte medlemmer gikk for Heikki.

Spennende helger

- Dette er ikke avgjort. De neste helgene blir veldig spennende. Da skal det holdes mange årsmøter rundt i fylkene, og delegasjonene til landsmøtet skal velges, sier Holmås til NTB.

Lysbakken fikk 66 prosent av stemmmene

Uravstemningen blant de rundt 460 medlemmene i Troms tirsdag ga Holmås 34 prosent av de avgitte stemmene, men motkandidat og partinestleder Audun Lysbakken fikk 66 prosent, en ledelse som de fleste målinger og tellinger mener han har hatt siden Kristin Halvorsen etter valget sist høst offentliggjorde at hun ville trekke seg som partileder.

- Jeg vil rose Troms for å ha gjennomført uravstemningen, til tross for at denne voteringsformen ble nedstemt av landsstyret. Jeg sier tusen takk til alle som stemte på meg. Fylkeslaget har bidratt til å utvikle partidemokratiet, sier bergenseren Holmås oppglødd.

Mer om

  1. Sosialistisk Venstreparti (SV)

Flere artikler

  1. Lysbakken vant uravstemning om ledervalg

  2. Troms SV holder uravstemning om ledervalget

  3. Valgkomiteen splittet om ny SV-leder

  4. Heikki Holmås gir opp lederkampen i SV

  5. Svak Lysbakken-dominans på SV-lagenes årsmøter

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder