Drammen-moské avviser imam-vold mot barn

STØTTER IMAMEN: Pressekontakt Baddar Kiani har full tillit til den voldssiktede imamen.

- En del barn har jo veldig livlig fantasi

(VG Nett) Miljøet rundt Drammen-imamen som er siktet for å ha slått barn, avviser på det sterkeste at han er voldelig - og antyder at det hele kan være resultat av barns fantasi.

 • Kathrine Hammerstad

Artikkelen er over 11 år gammel

- Det stemmer ikke at han har utøvd vold mot barn, sier Baddar Jamil Kiani til VG Nett.

Han er pressetalsmann hos The Islamic Culture Society Buskerud & Vestfold (ICS), moskéen hvor imamen som i forrige ble siktet for vold utøver sitt virke. Imamen har ifølge siktelsen ved gjentatte anledninger over flere år slått barna med stokker eller kjepper, over fingrene eller ryggen.

- Kanskje de er sinte på ham

Opplysningene om at imamen skal ha utøvd vold mot barna har kommet inn til politiet som anonyme meldinger fra foreldre og bekymringsmeldinger fra skoler i omtådet. Foreldre tør ikke stå frem i frykt for represalier.

Barn skal ifølge politiet ha fortalt at de har vært redd for å gå på Koranskolen fordi de har blitt slått. Kiani går langt i å antyde at barns frie fantasi kan ligge bak.

- Barn bruker fantasien vilt. Eller kanskje de er sinte på ham av en eller annen grunn. Vi kan jo tenke tilbake på for eksempel Bjugn-saken for å se hvordan voksne mennesker blir fordømt, også viser det seg at de ikke er skyldig, sier han.

- Hvorfor skulle foreldrene uttrykke støtte til imamen dersom barna deres har sagt at han slår?

HER UNDERVISER HAN: Her ved The Islamic Culture Society Buskerud

- Jeg vet ikke om det er noen som er ute etter å sverte ham eller moskéen, men det trenger jo ikke å være noen som går her nå. Det er ingen som har sluttet i det siste, hvis noen hadde blitt slått hadde de vel sluttet. Dette kan være mer sammensatt enn det virker som, sier Kiani.

Avstraffelsen skal ifølge politiet ha blitt brukt dersom barna kom for sent, om de leste Koran-teksten feil eller om de var urolige. Det er en beskrivelse Kani ikke kjenner igjen.

- Han er veldig glad i barn

- Jeg hadde han som lærer selv da jeg var barn, og mine døtre på syv og ti år går der nå. Jeg har spurt dem om de har opplevd å bli slått selv eller om de har sett noe, men dette nekter de for. Jeg har spurt mange andre foreldre om de har merket noe, men ingen har det. Under et foreldremøte fredag uttrykte alle som var tilstede unison støtte, sier Kani.

Han beskriver imamen, som er i 50-årene, som en myk og omtenksom person. Imamen er selv både far og bestefar, og er ifølge Kani veldig glad i barn. Barna som undervises ved moskéen er i alderen 6 til 13 år.

- Det er mange av barna i moskéen som ser på ham som en bestefar, sier han.

- Hvordan utviser han autoritet?

- Han gir muntlig irettesettelse på samme måter som lærere gjør i norsk skole. Han ber deg være stille, og hvis han skal gi noen form for avstraffelse dersom noen av barna trenger en reaksjon, blir de bedt om å gå ut av gruppen. Også Bård Vegard Solhjell har jo sagt at lærere bør få mulighet til å sette barna ut på gangen.

- Har han reagert fysisk mot barna?

- Han ber folk om å være stille, men han har ikke slått med stokk eller noe sånt.

Nekter straffskyld

Av frykt for at familier eller barn skal bli utstøtt fra sine miljøer, har politiet valgt ikke å avhøre verken barn eller foreldre under etterforskningen av saken. Politiet har gjentatte ganger forsøkt å få slutt på den påståtte volden via samtaler. Etter den siste samtalen i februar 2007 fikk to representanter for moskeen tilbud om et opplegg sammen med Alternativ til vold, men dette ble ikke fulgt opp.

Da politiet i Søndre Buskerud i vår nok en gang fikk tips om at imamen var voldelig mot barna, ble saken tatt opp på ny. I forrige uke fikk politiet rettslig kjennelse til å ransake en av moskéene.

Det er ikke funnet slaggjenstander, og politiet erkjenner at det kan bli vanskelig å bevise volden. Imamen selv nekter straffskyld.

Flere artikler

 1. - Miljøet er så lukket at ingen tør å si i fra om vold

 2. Voldssiktet imam permitteres ikke likevel

 3. - Imamen har bare vært snill mot oss

 4. - Jeg har ikke slått noen

 5. Imam-saken: - Dette hadde aldri skjedd med en norsk lærer

Fra andre aviser

 1. Imam siktet for vold mot barn

  Aftenposten
 2. Imam siktet for vold mot barn

  Bergens Tidende
 3. Siktet imam fortsetter i jobben

  Fædrelandsvennen
 4. Politiet avviser at de nølte i imamsaken

  Fædrelandsvennen
 5. Henlegger voldssak mot imam i Drammen

  Fædrelandsvennen
 6. Kan miste pengestøtte på grunn av imam-vold

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no