Flere nordmenn med merkelige bøter fra England: Båthenger var motorsykkel i London

(VG Nett) Leif Karlsen har aldri vært i London og har ingen motorsykkel. Likevel fikk han bot for å ha feilparkert en motorsykkel i London.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Mange nordmenn har fått merkelige bøter fra det engelske selskapet Euro Parking Collection (EPC).

Flere har kontaktet VG Nett etter at de leste om Odd Skjønnhaug (69) som fikk bot for å ha feilparkert i England enda han ikke har vært der på 20 år.

Leif Karlsen fra Sarpsborg har aldri vært i London. Likevel har også han fått bot fra selskapet Euro Parking Collection (EPC). Selskapet med tilholdssted i England er et reelt parkeringsselskap som krever inn bøter som er ilagt utenlandske bilister.

Karlsen fikk beskjed på boten om at han hadde feilparkert med motorsykkel i London.

Båthenger

Da han ringte Biltilsynet for å sjekke hva registreringsnummeret stod på, fikk han vite at det var båthengeren hans.

- Jeg har ikke motorsykkel, og verken jeg eller båthengeren min har vært i London, sier Karlsen som fikk seg en latter da han fikk boten i postkassen for omtrent 14 dager siden.

- Boten var på 1500 og ville stige til 1800 om jeg ikke betalte før 17. mai, sier sarpingen til VG Nett.

- Jeg gikk rett til Sarpsborg politikammer, men de kunne ikke hjelpe meg, forteller Karlsen. Gjennom internett fant han frem til selskapet han hadde fått boten fra og oppdaget at Fjellinjen i Norge samarbeider med dem.

- Det var umulig å nå Euro Parking på telefon og det bekreftet kontordama i Fjellinjen. Hun sa at det er håpløst, sier Karlsen som til slutt tok kontakt via epost og fikk et svar på svensk.

Der fikk han beskjed om at saken var henlagt.

- Jeg fikk et lite svar, ingen unnskyldning eller forklaring, bare at saken var henlagt, sier Karlsen.

Bot på avskiltet bil
Også 23 år gamle Kristian Sølve Ravndal fra Sandnes har fått en bot fra det engelske selskapet. Han fikk boten for første gang i fjor for å ha feilparkert i West Winchester i London.

Problemet er at Ravndal ikke har vært i London siden han var der på klassetur som 16-åring. I tillegg ble bilen som boten er registrert på avskiltet i 2002.

- Jeg kontaktet politiet og de sa at jeg ikke skulle bry meg om boten siden bilen var avskiltet og skiltene destruert, sier han til VG Nett.

Ravndal har nå kontaktet Kredinor som igjen er i kontakt med Euro Park Collection.

- Også Kredinor har sett at skiltene ikke eksisterer lenger, og de stiller seg uforståelige til dette, sier Ravndal som mener at det er «litt på kanten» å få en slik bot.

- Det skal litt til å skrive feil bot på biler som er utenlandske, sier han og legger til at hans gamle Saab 900 sannsynligvis har vært spiker lenge.

Beklager

Romerike Blad var i kontakt med det engelske selskapet etter å ha hørt om Odd Skjønhaugs bot.

- Vi krever inn over 300.000 bøter i året. Av og til skjer det feil, men vi legger oss selvsagt flate for det som har skjedd, og beklager veldig, sa daglig leder i EPC Paul Assasan og la til en forklaring på hva som kan ha skjedd:

- Firmaet henter inn informasjon fra mange forskjellige land, så kanskje Skjønhaugs bilnummer passer med bilnummeret til en bil i Tyskland, og det egentlig er den bilen som har feilparkert, sa Assasan til Romerikes Blad.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder