Regjeringen har kastet ut 484 asylbarn

De siste tolv månedene har 484 asylbarn blitt tvangssendt ut av landet sammen med sine familier. Det er 162 flere enn de siste elleve månedene under rødgrønt styre.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Selv om samarbeidsavtalen mellom de borgerlige partiene skulle føre til en løsning for de lengeværende asylbarna, viser tallene som Klassekampen har fått fra Politiets utlendingsenhet (PU) en annen historie.

Tvangsreturnert

Engangsløsningen som ble presentert i samarbeidsavtalen skulle omfatte rundt 170 barn, men mange barn er ikke tatt med fordi de ble tvangsreturnert før de fikk prøvd saken sin.

Generalsekretær Ann-Magrit Austenås i Norsk organisasjon for asylsøkere (Noas) sier at flere familier blir sendt ut av landet samtidig som omgjøringsbegjæringene deres sendes inn til Utlendingsnemnda.

– Noas ser bare Frps ansikt i denne avtalen. Det er utelukkende returdelen som har fått ressurser. PU får stadig høyere måltall for uttransportering, mens det kuttes i ressursene til saksbehandling i UDI og Utlendingsnemnda, sier Austenå.

– Støttepartiene ser på

Stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) tror regjeringen har satt opp tempoet for å få flest mulig ut før nytt regelverk trer i kraft.

– Hvordan Venstre og KrF kan sitte rolig å se på dette, er umulig å forstå. De lovte å få til bedring, men det har jo blitt verre. Nå må de sette foten ned og stoppe regjeringen. De er tross alt ansvarlige for at de får sitte, og de har en avtale som skulle gi flere lengeværende barn opphold, sier hun til NTB.

Innvandringspolitisk talsperson Geir Sigbjørn Toskedal i KrF opplyser at de nå diskuterer med Venstre hva de skal gjøre med saken.

– Vi er klar over de høye returtallene. Nesten ukentlig får jeg rapporter som jeg synes er vanskelig å takle, sier han til Klassekampen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder