SOSIALE MEDIER: Den «pirkette» Facebook-brukeren lot ikke muligheten gå fra seg til å kommentere på et innlegg med skrivefeil. Det angrer han på nå. Foto:FRODE HANSEN,VG

Denne meldingen lot ikke Erna Solberg passere: – Jeg har dysleksi

«Jeg har dysleksi og skriver selv», svarte statsministeren da en mann kritiserte henne for skrivefeil i et Facebook-innlegg.

Artikkelen er over fem år gammel

Det begynte som et innlegg på Solbergs Facebook-side sent mandag kveld.

«I kveld Jar jeg hatt en fantastisk hyggelig middag med fargerike damer med ulik egen eller foreldre med innvandrerbakgrunn. Slike damer gjør Norge ennå bedre .»

«Pirkette»

Som vanlig genererte innlegget en rekke kommentarer for nordmenn i det ganske land. Men en bruker skilte seg særlig ut med sine spydige bemerkninger om statsministerens grammatikkferdigheter.

«Litt pirkette, men synes Norges statsminister strengt tatt bør ha assistenter som kan skrive korrekt norsk», skriver han (hvor han altså feilstaver pirkete).

Like etter svarte Solberg kontant på tiltale.

«Jeg har dysleksi og skriver selv.»

Mer skulle tydeligvis ikke til. Lenger ned i kommentarfeltet legger han seg flat, skriver TV 2, som først omtalte saken. Tirsdag morgen var imidlertid kommentarene hvor brukeren tar tilbake kritikken, borte fra Solbergs Facebook-side.

Like etter ble også den opprinnelige kommentaren borte.

Ikke første gangen

I det siste har statsministeren bemerket seg som slagferdig i sosiale medier. I forrige uke svarte hun på en ufin melding fra en Twitter-bruker om muslimenes rolle for antisemittisme i Norge.

«Dra til h.... @erna_solberg Ikke kom her og legg skylden på nordmenn for antisemittisme. Jødene hadde ingen problemer her før muslimene kom», skriver brukeren.

Det fikk statsministeren til å ta den virtuelle pennen fatt med replikken: «så ingen nordmenn deltok i jødeutransportering ?»

Foto: ,

Hennes rådgiver, statssekretær Sigbjørn Aanes, understreker at statsministeren og teamet rundt henne vanligvis lar de stygge kommentarene passere:

– Som oftest blir ufine kommentarer ikke besvart, men denne gangen ble det gjort en morsomhet ut av det, sier han til VG.

Han presiserer at Solberg selv står for mesteparten av innleggene i sosiale medier.

– Mye av det gjør hun selv, fordi mye av poenget er å være i kontakt med folk.

Få nyheter fra VG på Facebook

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder